Baden-Württemberg’de daha fazla okul kapatılabilir

Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) ilerleyen yıllardan itibaren Baden-Württemberg’de (BW) bazı okulların kapatılacağını açıkladı. GEW Sendikası Müdürü Matthias Schneider yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki yıldan itibaren...

Google Haberlere Abone ol
Baden-Württemberg’de daha fazla okul kapatılabilir

Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) ilerleyen yıllardan itibaren Baden-Württemberg’de (BW) bazı okulların kapatılacağını açıkladı.

GEW Sendikası Müdürü Matthias Schneider yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki yıldan itibaren yeni okul yasası yürürlüğe giriyor. Buna göre bir sınıfta öğrenci sayısı iki yıl arka arkaya 16’dan az olursa okulun kapatılması gerekiyor. Bu durumda 823 Hauptschule’nin bulunduğu BW’de yaklaşık 300 okulun kapatılması söz konusu olabilir.” dedi.

BW Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre şu an 184 Hauptschule’nin 5. sınıfında öğrenci sayısı 16’nın altında ve 235 Hauptschule’de ise öğrenci sayısının yetersiz olmasından dolayı sınıf oluşturulmamış. Bu nedenle söz konusu okulların 123’ünde Gemeinschaftsschule’ye dönüştürme çalışmaları devam ediyor. GEW sendikasına göre Hauptschule’lerin kapatılmasıyla birlikte 11 bin öğretmen etkilenecek.

GEW sendikası müdürü Schneider, öğretmenlerin gelecekleri ile ilgili bakanlıktan güven veren bir açıklama beklediklerini belirtti. Schneider, “Öğretmenlere kendilerini geliştirme imkanı verip Realschule ve Gymnasium okullarında da eğitim verebilme imkanı sunulmalı.” diye konuştu. Bakanlığın basın sözcüsü ise bunun mümkün olmadığını, ancak öğretmenleri mağdur etmeyeceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar