Baba oğul aynı sırada O'nun tanımak için düzenlenen sınava katıldı

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Hz. Muhammed'in (sav) hayatını öğrenmek için gerçekleştirilen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Baba oğul aynı sırada O'nun tanımak için düzenlenen sınava katıldı

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Hz. Muhammed'in (sav) hayatını öğrenmek için gerçekleştirilen 'Herkes Onu Okuyor' yarışmasına yoğun ilgi gösterildi. Yarışmaya her yaştan ve her meslek grubundan 978 kişinin başvurduğu belirtildi.

    Işık Etüt Eğitim Merkezi'nde yapılan yarışma, ortaokul kategorisi için Rahime Kaya’nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' kitabından, lise kategorisinde Reşit Haylamaz’ın 'Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz' kitabından, yetişkin kategorisi için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ kitabından yapıldı. Hz. Muhammed’in hayatının kaleme alındığı 3 farklı kitaptan yapılan yarışma sonucunda dereceye girenlere umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, mini tablet ve sürpriz hediyeler verilecek. Düzenlenen yarışmada baba ve oğul birlikte aynı sırada sınav heyecanını yaşadı. Hasan Pala ve ilkokul 2.sınıfa giden oğlu Ali İhsan ile aynı sırada yarıştı.

    Rahime Kaya’nın kitabını 2 kez bitirdiğini belirten Ali İhsan Pala, “Yarışma ile Peygamberimizin hayatını öğrenmemize sebep olanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

    Yarışmaya katılan Cumhur Baycan ise yarışma ile çoğu insanın Peygamber Efendimizi (sav) daha yakından tanıma imkânı bulduklarını belirtti. Diğer bir yarışmacı olan Elektrik Teknikeri Mehmet Ergen de yarışmaya amcasının oğlu Ziraat Mühendisi Ökkeş Ergen ile birlikte girdiğini belirterek “Önemli olan yarışmanın neticesi değil. Yarışma ile Kâinatın Efendisi'ni tanıma adına çok önemli bir adım diye düşünüyorum. Esas olarak Efendimizin hayatını kendi hayatlarımıza tatbik edebildiğimiz takdirde yarışmayı kazanacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

    Yarışmadan sonra sınava girenlere sürpriz yapılarak künefe ikram edildi. CİHAN

Yorumlar