Aziziye'de eğitim çalıştayı düzenlendi

Erzurum Aziziye Kaymakamlığı'nda eğitim çalıştayı düzenlendi. Kaymakam Zafer Öz’ün öncülüğünde düzenlenen çalıştayın sonuç bölümü Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.Çalıştayın...

Google Haberlere Abone ol
Aziziye'de eğitim çalıştayı düzenlendi

Erzurum Aziziye Kaymakamlığı'nda eğitim çalıştayı düzenlendi. Kaymakam Zafer Öz’ün öncülüğünde düzenlenen çalıştayın sonuç bölümü Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Çalıştayın sabah yapılan programında daha önce oluşturulan ve üye olarak komisyonda görev alan yerel yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenci temsilcileri katıldı. Komisyonlar çalışmalarını tamamlayarak öğleden sonraki sunuma geçildi. Çalıştayın öğleden sonraki programına ise Kaymakam Zafer Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağrıyanık, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Samancı, İlçe Emniyet Müdürü Necip Bulut, okul müdürleri, öğretmenler ile eğitim sendikalarının temsilcileri katıldı. Kaymakam Öz, "Eğitim dertlenilmesi gereken bir olay. Daha iyinin ve idealin nasıl gerçekleştirilebileceğinin aranması gerekir. Öğretmenlerimizden maksimum anlamda yararlanmamız gerekmekte. Yaptıklarımızdan sorumlu olduğumuz gibi meslek grubu olarak yapmadıklarımızdan da sorumluyuz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağrıyanık ise çalıştayın amacının bütün paydaşları bir araya getirerek sorunlara çözüm aramak olduğunu ve iyi işler yapılmak isteniyorsa inanmak, sabretmek ve asla vazgeçmemek gerektiğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Osman Samancı '21. Yüzyılda Eğitim ve Öğretmen' konulu sunum gerçekleştirdi. Samancı, "Gerçek profesyoneller asla tatmin olmazlar, daima becerilerini geliştirmeye yardımcı olacak araçlar ararlar. Kaçıncı yüzyılda olursak olalım, hangi meslekten olursak olalım kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye mahkum olduğumuzun farkında olmamız gerekmekte. Öğretmenlik mesleği 4 yıllık fakülteyi bitirip 30 yıl yapılacak bir meslek değildir, biz öğretmenler sürekli kendimizi geliştirmeliyiz ki daha iyi hizmetler verebilelim. Eğer bir kurumun çevresindeki gelişimin hızı, içerisindeki değişimin hızından fazla ise o kurum tehdit altındadır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar