Azeri din adamları Bartholomeos'u ziyaret etti

Kafkasya ve Azerbaycan Şeyhülislamı Paşazade, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarla ilgili olarak, "Topraklarımızın Ermeni işgali altında olması bizi çok yaralıyordu ancak sabrın da bir sonu vardır. Sabır tükendi ve bu çatışmalar başladı. Bu çatışmalarda insan ölmesi taraftarı değiliz." dedi

Google Haberlere Abone ol
Azeri din adamları Bartholomeos'u ziyaret etti

Kafkasya ve Azerbaycan Şeyhülislamı Allah Şükür Paşazade, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalara ilişkin, "Topraklarımızın Ermeni işgali altında olması bizi çok yaralıyordu ancak sabrın da bir sonu vardır. Sabır tükendi ve bu çatışmalar başladı. Bu çatışmalarda insan ölmesi taraftarı değiliz." dedi.

19. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen Paşazade, Azerbaycan Dağ Yahudileri Dini İcma Başkanı Miliks Yevdayev, Bakü ve Azerbaycan Rus Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Aleksander ve Azerbaycan Katolik Kilisesi Başkanı Vladimir Fekete, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti.

Paşazade, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartholomeos ile görüşmelerinin çok faydalı geçtiğini, gelecekte yapılacak iş birlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ ile ilgili yaşanan sorunun yaklaşık 20 yıldır devam ettiğini anlatan Paşazade, şöyle devam etti:

"Topraklarımızın Ermeni işgali altında olması bizi çok yaralıyordu ancak sabrın da bir sonu vardır. Sabır tükendi ve bu çatışmalar başladı. Bu çatışmalarda insan ölmesi taraftarı değiliz. Ancak, öz vatanı uğruna vuruşan çocuklarımız şehit oldular. Ne Azerbaycan ne de Ermeni analarının gözyaşı dökülsün istemiyoruz. Ermenistan'dan gelip, Karabağ'a yerleşenler, bizim topraklarımızı elimizden aldılar. Oradan çıksalar daha güzel olurdu ve kan dökülmezdi. Bu çatışmaların iki taraflı ateşkesle son bulmasını destekliyoruz ama bu Azerbaycan topraklarından çıkılması, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde olmalıdır."

Paşazade, Türk halkına ve devletine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, arkalarında böyle kardeşleri olduğu sürece işgal altındaki toprakların mutlaka kurtulacağını kaydetti.

Bakü ve Azerbaycan Rus Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Aleksander da son dönemde çok kanlı ve korkunç olaylar yaşandığını belirtti.

Bunlar nedeniyle üzüntülü olduklarını aktaran Aleksander, "Ermeni işgali altındaki Azerbaycan topraklarının iadesi ve Karabağ probleminin çözülmesiyle ilgili çalışmalar sürüyordu. Fakat olanlar oldu ve kan döküldü. Bunlara rağmen çözüm için yine de umutluyuz. Ateşkesten sonra yine barış yoluyla bu problem çözülecektir. Buna inanıyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Yorumlar