Aynı apartmana ikinci kez hırsız girdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde su borusundan 4. kata tırmanan hırsız, eşi işte olan E.

Google Haberlere Abone ol
Aynı apartmana ikinci kez hırsız girdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde su borusundan 4. kata tırmanan hırsız, eşi işte olan E.D. isimli kadının boğazına bıçak dayayarak para ve altınları aldıktan sonra ortadan kayboldu. Bir haftada aynı apartmanda ikinci hırsızlık olayının yaşandığını anlatan mahalle sakinleri endişeli olduklarını söyledi.

Olay sabaha karşı saat 04.30 sularında Kepez Mahallesi Solak köyü yol ayrımı yakınlarındaki 5 katlı binada meydana geldi. İddialara göre 4. katta oturan ev hanımı E.D., eşinin işte olduğu gece saatlerinde evdeki tıkırtılara uyandı. Hırsızla evin mutfağında karşı karşıya kaldı. Hırsızın boğazına bıçak dayaması sonucu kadının evde bulunan 400 TL civarındaki nakit, bir altın bilezik ve 6 yaşındaki çocuğuna ait altınları verdiği öğrenildi. Hırsız, daha sonra geldiği yerden çıkarak izini kaybettirdi.

Olayın ardından ev kadını E.D. durumu önce polise, daha sonra eşi H.D.'ye aktardı. Olay yerine gelen ekipler, evde ve çevrede geniş çaplı inceleme başlattı. Eve tırmanıldığı iddia edilen su gideri borularını inceleyen ekipler, daha sonra çevredeki vatandaşların bilgilerine başvurdu.

AYNI BİNADA 1 HAFTA İÇERİSİNDE İKİNCİ HIRSIZLIK

Geçtiğimiz hafta Cuma günü aynı binanın ikinci katına da hırsız girdiğini söyleyen mahalle sakinleri, binaya giren zanlının maskeli ve ellerinde eldiven olduğunu öğrendiklerini kaydetti. Soyulan binanın beşinci katında oturan Baki Şahin, eve giren kişinin su borusundan tırmandığını öğrendiklerini ve ev sahibinin kapıların kilitli olduğunu söylediğini ifade etti. Baki Şahin "Ben kendisini görmedim de konuştuk. Geçen hafta Cuma günü başka bir eve girmiş. Bu olayda da 4. kata giriyor. Su borusundan girdiği söylendi. Evin hanımı kapılarının kilitli olduğunu söyledi. Mutfaktaymış kendisi. Gelmiş bıçak dayamış. Fabrikadan verilen hediye altın ile 300-400 lira arasında para almış. Hırsız 1.80 boylarında ve maskeliymiş." şeklinde anlattı.

Aynı apartman sakinlerinden Recep Karaşal ise bina içerisinde güvenlik kameralarının bulunduğunu, dış kameraların da takımına bugün başlandığını söyledi. Karaşal, "Daha önce de ikinci kata girdi. Su borularından çıkıyor büyük bir ihtimalle. Bir hafta falan geçti aradan, şimdi de 4. kata aynı şekilde, İkinci kata girildiğinde arkadaşın söylediği bir yüzüğü varmış herhalde. Bir onu almış. Girdiği yerden tekrar geri çıkmış. Dün gece biz sese uyandık. Kadın o arada şoka girmiş. Maskeliymiş. Eldivenli. 1.80 boylarında diyor. Tehdit ettiği konusunda pek bir bilgim yok da boynuna bıçak dayamış." dedi. CİHAN

Yorumlar