Aynı anda 4 organ nakli sonucu ölen Çavdar için 'soruşturmaya gerek yok' kararı

Hacettepe Üniversitesi, 24 Şubat 2012 tarihinde aynı anda 4 organ birden nakledilmesi sonucu hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın (27) doktorları hakkında 'soruşturmaya gerek olmadığına' karar verdi. Çavdar’ın avukatı Memduh Oğuz, alınan...

Google Haberlere Abone ol
Aynı anda 4 organ nakli sonucu ölen Çavdar için 'soruşturmaya gerek yok' kararı

Hacettepe Üniversitesi, 24 Şubat 2012 tarihinde aynı anda 4 organ birden nakledilmesi sonucu hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın (27) doktorları hakkında 'soruşturmaya gerek olmadığına' karar verdi. Çavdar’ın avukatı Memduh Oğuz, alınan kararın objektiflikten uzak ve üniversiteyi aklamak amaçlı olduğunu öne sürerek, karar hakkında Danıştay’a itirazda bulunduklarını açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi Soruşturma Kurulu, aynı anda iki kol ve iki bacak nakledilmesiyle hayatını kaybeden Şevket Çavdar’ın doktorları hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Çavdar’ın avukatı Memduh Oğuz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Şevket Çavdar’a daha önce dünyanın hiçbir yerinde denenmemiş ve uygulanmamış bir şekilde aynı anda iki kol ve iki bacak nakli yapıldığını dile getirdi. Bu naklin sonunda Çavdar’ın ameliyattan kısa bir süre sonra vefat ettiğini hatırlatan Avukat Oğuz, “Aile avukatı olarak yapmış olduğumuz hukuki girişimlerden biri de operasyonu yapan Doç. Dr. Serdar Nasır hakkında yapmış olduğumuz şikayet olmuştur. Bu şikayetin sonunda, doktorun görev yaptığı Hacettepe Üniversitesi tarafından bir soruşturma başlatılmıştır.” dedi.

‘BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE DOKTORLAR HUKUKEN SORUMLU’

Merhum Çavdar’ın avukatı Memduh Oğuz, soruşturma sırasında alanında uzman üç kişilik hukukçu bilirkişi heyetinden bilirkişi raporu alındığını söyledi. Oğuz rapor hakkında şu bilgilere yer verdi: “Bilirkişi raporunda, 'yapılan operasyonun tıp bilimi alanına gireceğinden nihai yorum yapılamayacağı belirtilmekle birlikte operasyonu yapanların vicdani etik, ahlaki ve hukuki olarak sorumlu olduğu' denmek suretiyle operasyonu gerçekleştiren doktor ve ekibinin kusurlu olduğu ortaya konmuştur.”

Avukat Oğuz, bilirkişi raporuna rağmen, soruşturmayı yapan Üniversite Soruşturma Kurulu’nun anlaşılamaz bir şekilde operasyonu yapan doktor ve ekibi hakkında soruşturmaya gerek olmadığı yönünde (meni muhakeme) karar verdiğini ifade etti. Oğuz “Bu kararın ne kadar objektiflikten uzak olduğu ve üniversiteyi aklamak amaçlı verilen bir karar olduğu çok açıktır. Bu karar ile ilgili olarak Danıştay nezdinde gerekli itirazlar yapılmış olup, her türlü yasal süreç devam etmektedir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar