Ayhan Bermek: "Hizmet, işadamlarından haraç alıyor" diyenler tövbe etsin!

İşadamı Ayhan Bermek, masum doğan Hizmet Hareketi'nin yarınlara da masum olarak gideceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ayhan Bermek: "Hizmet, işadamlarından haraç alıyor" diyenler tövbe etsin!

İşadamı Ayhan Bermek, masum doğan Hizmet Hareketi'nin yarınlara da masum olarak gideceğini söyledi. 'Hizmet Hareketi işadamlarından haraç alıyor' lafını söyleyenleri tövbeye davet eden Bermek, 'Himmetin nasıl bir anlam ifade ettiğini Başbakan Erdoğan'ın daha iyi bileceğini kaydetti.

Eski Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinden İşadamı Ayhan Bermek, Bugün TV’de Erkam Tufan'la Analiz programına katıldı. Hizmet Hareketi’ni tanımakla kendisini şanslı addettiğini anlatan Bermek, “15 önce Fethullah Gülen Hocaefendi'yi tanıdım. Ben bu güzel insanlar gibi olabilmem için 10 fırın ekmek yemem lazımdı. Yani benim hayatımda hizmet camiasını tanımak bir milattır. Cenabı Allah herkese bu güzel camiayı tanımayı nasip etsin.” dedi.

“Hizmet Hareketi masum doğmuştur, masum günlere gelmiştir, yarınlara da masum gidecektir.” diyen Bermek, “Kim ne derse desin onun masumiyetini kirletemez.” ifadelerini kullandı.

"HARAÇ ALIYORLAR DİYENLER TÖVBE ETSİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Camia iş adamlarından haraç alıyor' iddialarına ilişkin soruya Bermek, “Şeffaf, her şey açık olan bir camia. Sayın Başbakan, himmetin ne olduğunu bilir. Rahleyi tedrisattan gelmiş bir insan. Onunla ben yarışamam. Sadakayı, fitreyi de bilir. 'Hesap soracağız' diyor. Himmet kalpten kopan sevaba iştiraktir. Kenya’da yapılan okula senin de elinden geldiğin kadar, gönlünce gönderdiğin kadar bir miktardır. Sevaba iştirak ediyorsun, Himmet. Bir gün bizim mütevelli heyeti ile Sarıyer’de bir toplantıda idik. 100 kişi kadar vardı toplantıda. El-Ezher’den de 6 tane erkek 2 tane bayan profesör, El Ahram’dan da köşe yazarı var. Yemeğe geçileceği sırada bizim tarafın konuşmacısı diye benim önüme mikrofonu koydular. Şimdi ne diyeceğim? Bir iş adamı gözüyle hizmeti anlattım. Onlara geldikleri için teşekkür ettim. 'Okullarımızı, eğitim kalitemizi gördünüz' dedim. 'Mütevelli heyeti gördünüz. Değirmenin suyunun nereden geldiğini gördünüz.' dedim. Himmeti anlattım. Bacılarımızın elleriyle açtıkları o helal şeyleri satmalarıyla elde edilen gelirler okulların ve evlerin yemesini içmesini sağlıyor. Helal para, gönülden gelen para. 'Haraç' diyenler tövbe etsin. Hizmette enaniyet ve egoların en minimuma olduğu noktadır. Hizmete kim ne derse desin masum başladı, masum devam ediyor, masum gidecek. Ben de o dünyanın içinde olduğum için mutluyum.” şeklinde konuştu

"İN" SORUSUNA CEVAP: BİZİM "EV"LERİMİZ VAR; HOCAEFENDİYİ TANIDIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM

Başbakan Erdoğan'ın, 'İnlerine gireceğiz' açıklamalarının yakın zamanda Hizmet Hareketi'ne bir operasyon olacağı şeklinde algılandığının hatırlatılması üzerine Bermek şunları söyledi; "Valla bizim evlerimiz var. Evlerimizi misafire ardına kadar açar, ne imkanımız varsa onu ikram etmeye çalışırız. Gülen Hareketi; bir gönül, bir mutluluk hareketi, bir eğitim hareketi. Ben dinin nezaket olduğunu hizmeti tanıdıktan sonra öğrendim. Din nezakettir. Ne o lafları kabul edebiliriz, bu hizmet içinde Fethullah Gülen'in gönüldaşı bir insan olarak değil, televizyondan 10-12 yaşlarındaki çocukların duymasını da istemem. Bir yerde (+18) oraya doğru iş gidiyor. Hizmete operasyon olsa ne olur? Olmasa ne olur? Sebebine gelince bu kaderi bir plan. Ben şanslı bir insanım, çünkü hocamı tanıma şansına erdim. Hocamı tanımama sebep olan da İhsan Kalkavan'dır. Başbakanı yeni tanıyan birisi değilim. Belediye başkanı olmadan önce de tanıyordum. O, beni tanır, ben de onu tanırım. Başbakanımın iyi yaptığı şeyleri de alkışlarım. Ama şimdi hizmet konuşuyoruz. Hizmet benim için çok önemli." CİHAN

Yorumlar