'Aydın'daki balkon yasağı, sektörü olumuz etkiliyor'

Aydın Mimarlar Odası Temsilcisi Tuncer Saray, yeni binalarda açık ve kapalı çıkmalarla ilgili yasağın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Aydın'daki balkon yasağı, sektörü olumuz etkiliyor'

Aydın Mimarlar Odası Temsilcisi Tuncer Saray, yeni binalarda açık ve kapalı çıkmalarla ilgili yasağın kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu durumun Aydın’a zarar vereceğini, şu anda projelerin beklemede olduğunu belirten Saray, özellikle şehir merkezinde yeniden yapılanmanın yavaşlayacağını söyleyerek, büyükşehir olana kadar eskisi gibi kamusal alanda açık ve kapalı çıkmalara (balkonlara) izin verilmesi gerektiğini savundu.

Aydın’ın çevresinde bulunan hiçbir ilde bu tür bir yasak olmadığını ifade eden Oda Temsilcisi Saray, konuyla ilgili görüş aldıkları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün, "Herhangi bir şekilde parsel sınırı dışına taşan açık veya kapalı çıkma yapılmasının ya da bu yönde imar plan notu oluşturulmasının mümkün olmadığı değerlendirilmektedir." şeklindeki açıklamasının sadece Aydın için geçerli olduğunu iddia etti. Aydın’ın hava şartları gereği balkonsuz evin uygun olmadığını, ayrıca vatandaşların nefes almak ve çamaşırlarını kurutmak için balkona ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu uygulama, Aydın için sıkıntı oluşturur. Biz en azından büyükşehir kurulana kadar eskisi gibi belediye meclisi kararları doğrultusunda kararlar verilmesini istiyoruz. Yeni yapılaşma bölgelerinde böyle bir sıkıntı yok ancak şehrin merkezindeki eski yapıların yeniden yapılmasında bu sıkıntı. Özellikle bazı mahallelerde had safhada." dedi. CİHAN

Yorumlar