Aydın’da yaklaşık 754 bin seçmen, 2 bin 758 sandıkta oy kullanacak

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yerel seçimlerde vatandaşların, oy haklarını özgür bir şekilde kullanmasının en önemli görevleri arasında olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın’da yaklaşık 754 bin seçmen, 2 bin 758 sandıkta oy kullanacak

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yerel seçimlerde vatandaşların, oy haklarını özgür bir şekilde kullanmasının en önemli görevleri arasında olduğunu söyledi. Jandarma ve polis teşkilatlarıyla seçim günü güvenliğin sağlanması için her türlü önlemin alındığını belirten Ayyıldız, ilk kez büyükşehir belediye başkanını seçecek olan Aydın’da, büyükşehir ve 17 ilçe belediye başkanı için 2 bin 758 sandıkta toplam 753 bin 619 seçmenin oy kullanacağını açıkladı.

Aydın İli Mahalli İdareler Seçim Güvenliği Koordinasyon Kurulu olarak aldıkları kararları açıklayan Vali Ayyıldız, şunları kaydetti: “Aydın ilimiz büyükşehir statüsüne kavuştuğundan dolayı vatandaşlarımız büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri, mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyeti seçimi için oy kullanacaklardır. İlimiz genelinde bir büyükşehir, 17 ilçe ve bu ilçelerimize bağlı mahallelerimizde toplam 753 bin 619 seçmen tarafından, 2 bin 758 sandıkta oy kullanılacaktır. Valilik olarak seçimlerin ilimizde huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi, vatandaşlarımızın demokratik haklarını özgür bir şekilde kullanması bizim en önemli görevimizdir. Bu nedenle milli iradenin tecelli etmesi, bir demokrasi şöleni olan seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi bakımından jandarma, emniyet ve diğer yardımcı unsurlarla beraber her türlü önlemi almış bulunmaktayız. Sandıkların güvenliği, emniyetli bir şekilde oy kullanma yerlerine intikali, oyların kullanılmasından sonra görevliler tarafından seçim kurullarına teslimi ve oy kullanma süreci içerisinde vatandaşlarımızın siyasi tercihlerini engellemeye yönelik her türlü korku ve baskıları bertaraf edecek tedbirler, güvenlik birimlerimiz tarafından alınmıştır.”

Seçim öncesi, seçim günü ve daha sonra kamu görevlileri ve güvenlik güçlerinin, idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınarak, ilgili mevzuat hükümlerine uygun şekilde görevlerini yerine getireceğini belirten Ayyıldız, “Seçimler yoluyla halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir ortamda tecelli etmesi için gereken her türlü önlem alınmıştır. Seçim günü güvenlik görevlilerimiz, görevlerini belirtilen çerçevede yapacaktır.” dedi. Valilik makamındaki açıklamaya, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve İl jandarma Komutanı Yarbay İbrahim Koyuer de katıldı. CİHAN

Yorumlar