Aydın'da tüketiciler en çok bankalardan şikayetçi oldu

Aylık tüketici şikâyetlerinin değerlendiren Aydın Ticaret İl Müdürlüğü, geçen ocak ayında gelen şikayetlerin çoğunluğunun bankalarla ilgili olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da tüketiciler en çok bankalardan şikayetçi oldu

Aylık tüketici şikâyetlerinin değerlendiren Aydın Ticaret İl Müdürlüğü, geçen ocak ayında gelen şikayetlerin çoğunluğunun bankalarla ilgili olduğunu bildirdi. Konuyla ilgili yazılı açıklamada, “Müdürlüğümüze intikal eden tüketici şikâyetlerinin, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu kanuna dayanılarak bakanlığımızca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek, mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılmaktadır. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti, ilgili müdürlüklerimize veya ilçe kaymakamlıklarına intikal ettirilerek ilgili Tüketici Sorunları Hakem heyetinde sonuçlandırılması sağlanmaktadır.” denildi.

Ticaret İl Müdürlüğü'ne 2014 Ocak ayında ulaşan şikayetler hakkında ise şunlar kaydedildi: “Ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı bin 6 adettir. Bu şikayetlerin 952’si çeşitli bankacılık hizmetleri, 33’ü ayıplı mal ve hizmetlerden (11’i cep telefonu, 9’u ayakkabı, 3’ü giyim, 3’ü mobilya ve birer adet bulaşık makinesi, ütü, klima, bayan çantası, bal, ulaşım hizmetleri ve maaş promosyon) oluşurken 17’si kapıdan ve mesafeli satış, 3’ü abonelik sözleşmesi ve 1’i garanti belgesi şikayet konularını içermektedir. Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı'nca, ay içinde iki toplantı yapılmıştır. Söz konusu toplantılarda 399’u tüketici lehine, 51’i tüketici aleyhine ve 21’i bilirkişi ataması olmak üzere toplam 471 adet İl Hakem Heyeti kararı alınmıştır. 29 tüketici şikayeti, İl Hakem Heyeti'ne intikal ettirilmeden Ticaret İl Müdürlüğü'nce sonuçlandırılmıştır.” CİHAN

Yorumlar