Aydın'da MHP ile CHP arasında seçim gerginliği yaşandı

MHP Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali Uzunırmak’ın Atatürk Kent Meydanı’yla ilgili basın açıklamasında, CHP ile MHP’liler birbirine girdi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da MHP ile CHP arasında seçim gerginliği yaşandı

MHP Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali Uzunırmak’ın Atatürk Kent Meydanı’yla ilgili basın açıklamasında, CHP ile MHP’liler birbirine girdi. Uzunırmak açıklama yaptığı sırada yoldan geçen CHP seçim otobüslerinin anonsa devam etmeleri ve ses sisteminin açılması ortamı gerdi. MHP’liler, önce otobüsü durdurarak ses sistemini kapattılar, daha sonra da meydandaki ses sistemi binasını basarak hoparlörlerin kablolarını söktüler. Olay, polisin ve partililerin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.

Meydandaki açıklamasında yolsuzluk yapıldığını iddia eden Ali Uzunırmak konuştuğu sırada Adnan Menderes Bulvarı’ndan gelen CHP seçim otobüsü anonslarını kesmeyince, MHP’liler tepki gösterdi. Otobüsten tekrar ses yükselince MHP’liler etrafını sardı. Polis ve partililerin araya girmesiyle ve bir partilinin seçim otobüsünün içsinden müziklerin çalındığı flaş diskleri çıkarmasıyla ortam yatıştı. Uzunırmak basın açıklamasına devam ederken bu kez de meydandaki havuzun müziği açıldı. Bir grup partili, koşarak müzik yayınının yapıldığı yerin etrafını sardı. Polislerin engellemesiyle partililer içeriye alınmadı. Bu sırada bir partili, binanın üzerine çıkarak müzik sisteminin kablolarını söktü. Müziğin bilerek açıldığını iddia eden MHP’li gençler, susturulduktan sonra olay yerinden ayrıldı. Basın açıklamasının ardından müzik yayını yapılan yere giden Uzunırmak, böyle bir yola baş vurmalarının iyi bir şey olmadığını söyledi.

Çevik Kuvvet'in de destek verdi polis ekipleri ve belediye zabıtaları, bir olay çıkmasını önlemek için bsın açıklamasının sonuna kadar tedbirlerini devam ettirdi. CİHAN

Yorumlar