Aydın’da göstericilere TOMA’lı biber gazlı müdahale

Soma’daki maden ocağında meydana gelen olayı protesto etmek için Aydın’da toplanan bir gurup, polisin yürüyüşlerine izin vermemesi üzerine polis barikatına yüklenince polis, biber gazı, gaz bombası ve TOMA ile müdahale etti. Gruba müdahale...

Google Haberlere Abone ol
Aydın’da göstericilere TOMA’lı biber gazlı müdahale

Soma’daki maden ocağında meydana gelen olayı protesto etmek için Aydın’da toplanan bir gurup, polisin yürüyüşlerine izin vermemesi üzerine polis barikatına yüklenince polis, biber gazı, gaz bombası ve TOMA ile müdahale etti. Gruba müdahale ile dağıttıktan sonra polis, bazı kişileri göz altına aldı. Gazdan etkilenen bazı göstericilerin hastaneye gittikleri öğrenildi.

Aydın Efeler ilçesinde Abide Meydanı’nda toplanan bir gurup, Adnan Menderes Bulvarı’nda yürüyüş yapmak istedi. Uzun pazarlıklar sonucu polis, yürüyüşün yasal olmadığını belirterek izin vermedi. Bir süre oturma eylemi yapan gurup toplanarak önlem alan Çevik kuvvet polisinin üzerine yürüdü. Çevik kuvvet gruba, biber gazı, gaz bombası ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Müdahale sonrası çok sayıda gösterici gazdan etkilendi. Gurup müdahale sonrası dağılırken, kaçanlardan bazıları polis tarafından göz altına alındı. Bazı göstericiler gözaltına alınan arkadaşlarını polisle girdikleri mücadelede polisin elinden aldı. Atatürk Meydanı’nda toplanan guruba TOMA su sıkarak müdahale etti. Gurubun dağılmasından sonra polis anons yaparak gurubu uyardı. Bir gurup, Atatürk meydanı'nda oturma eylemi yapmaya devam ediyor.

Polis, gurubun etrafında güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde Aydın İl Emniyet Müdürü Adnan Daştan’da yakından takip etti. Gösteri sonrası bazı göstericilerin polis tarafından göz altına alındığı öğrenildi. Meydan’da çocuğuyla gezen bir vatandaşın, olayla ilgili olamamasına rağmen TOMA tarafıdan su sıkılmasına tepki gösterdi. Göstericilerin çevik kuvvet barikatını açma girişimi polisin gazlı ve TOMA müdahalesiyle bir kaç dakikada sona erdi. Gurup, müdahale sonrası dağıldı.

Oturma eylemi Atatürk Meydanı’nda devam ediyor. Eylemciler, göz altına alınan arkadaşları bırakılan kadar eylem devam edeceklerini belirttiler. CİHAN

Yorumlar