Aydın'da 3 bin hastaya evde sağlık hizmeti veriliyor

Aydın Halk Sağlığı Müdür Dr. Şenol Okur, il genelinde 3 bin 146 vatandaşa evlerinde baktıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da 3 bin hastaya evde sağlık hizmeti veriliyor

Aydın Halk Sağlığı Müdür Dr. Şenol Okur, il genelinde 3 bin 146 vatandaşa evlerinde baktıklarını söyledi. Bugüne kadar 9 bin 318 kişiye evde sağlık hizmeti verdiklerini belirten Okur, “Bu hizmeti alan hastalarımız, devletimizin şefkat kanatları altındadır.” dedi.

Dr. Okur, Türkiye'de evde sağlık hizmetlerinin, 2006 yılında Nazilli ilçesinde 13 hastayla başladığını ve 2010'da yürürlüğe giren Evde Sağlık Hizmetleri Yönergesi gereğince 81 ilde yaygınlaştırıldığını kaydetti. Okur, “Uygulamanın Nazilli ilçemizde başlaması bir tesadüf değildir, çünkü ülkemizin en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı bir şehrimizdir. Uygulamanın başladığı günden bugüne kadar Aydın’da 9 bin 318 hastaya evinde sağlık hizmeti verilmiştir. Bugün itibariyle de 3 bin 146 hastaya evinde sağlık hizmeti aktif olarak verilmektedir. Evde sağlık hizmetinden faydalanan hastalarla bakımlarını üstlenen yakınlarına moral ve destek verilmektedir. Yorulmadan, bıkmadan, bu hizmeti vereceğiz. Hastalarımız için fonksiyonel karyola dahil her türlü malzeme konusunda destek ve yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Evde sağlık hizmetlerini yerinde incelemek, hasta ve hasta yakınlarına moral vermek amacıyla Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, Müdür Yardımcısı Dr. Okan Özdemir, Toplum Sağlığı Şube Müdürü Dr. Zehra Birincioğlu ve Merkez Mobil Evde Sağlık Hizmetleri Ekipi personeli, Kardeşköy ve Ovaeymir beldelerinde evde sağlık hizmeti alan 94 ve 42 yaşlarında iki hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve sıkıntılarını dinledi. CİHAN

Yorumlar