Avusturya Büyükelçisi Wölfer, Bozok Üniversitesi'ni ziyaret etti

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Yozgat’ta bulunan Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve beraberindeki heyet ile birlikte Bozok Üniversitesi Rekötrü Prof.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya Büyükelçisi Wölfer, Bozok Üniversitesi'ni ziyaret etti

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak için Yozgat’ta bulunan Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve beraberindeki heyet ile birlikte Bozok Üniversitesi Rekötrü Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Klaus Wölfer’e, Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Bilim ve Kültür Uzmanı Katrin Eckstein, Göç ve Entegrasyon Müşaviri Nalan Gündüz, Avusturya Büyükelçiliği Basın ve Kültür Sorumlusu Raimund Weinberger, Tercüman Funda Yılmaz eşlik etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Şaban Güçlü ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Seyfullah Türkmen de hazır bulundu.

Rektör Uçar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Avusturya ile sıkı bir bağımız var. Tarihte işbirliklerimiz ve müttefik olmuş olup dostluğumuz devam ediyor. Üniversitemizin bulunduğu Yozgat ili Avusturya’ya ve Avrupa’nın geneline en çok işçi gönderen illerden bir tanesi. Bu nedenle de kültürel işbirliğinin son derece yararlı olacağı kanaatindeyiz. Hem kültürel hem uluslararasılaşma konusunda ve hem de eğitim-öğretim ve araştırma konusunda işbirlikleri yapmak istiyoruz. Ortak Avrupa kültürünü oluşturmak için kültürel etkileşimin önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Büyükelçi Wölfer, ziyarette üniversitenin şeref defterini imzaladı. Büyükelçi Klaus Wölfer, şeref defterine şunları kaydetti. "2014 yılına sayılı günler kala, Avusturya Büyükelçiliği ekibinin Bozok Üniversitesi’ndeki ziyareti anısına ve önümüzdeki yıl içerisinde kutlanacak olan 15 Mayıstaki 50. yıl işçi anlaşması anısına iyi bir işbirliği geliştirmemize ve bizi böyle güzel ve misafirperver şekilde karşıladığınız için teşekkürlerimizi sunarım."

Ziyaretin ardından Avusturya heyeti Erdoğan Akdağ Kampüsü'nü gezerek üniversitenin fiziki gelişimi hakkında Rektör Uçar’dan bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar