Avukatlardan Uludere kararına tepki

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup avukat, Uludere olayıyla ilgili Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın verdiği takipsizlik kararına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Avukatlardan Uludere kararına tepki

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup avukat, Uludere olayıyla ilgili Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın verdiği takipsizlik kararına tepki gösterdi. Avukatlar, Uludere’de bombalama sonucu ölen 34 kişinin hesabının sorulmasını istedi.

Olayda ölenlerin bazı yakınlarının da katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Avukat Güçlü Sevimli, “Bir suçun işlenmesinde hata yahut hukuka uygunluk sebebi bulunup bulunmadığına karar verme savcılığın değil mahkemenin takdirinde olan bir konudur.” dedi.

Paris’teki cinayeti hatırlatan Avukat Hüseyin Boğatekin de, “Aydınlatılamamış bir çok katliam var Kürt halkına yönelik. Bugün onlardan birinin daha yıl dönümüdür. Paris’te PKK’lı üç Kürt kadının katledilmesi bugüne denk gelmektedir. Bir yıl geçti hala katilleri bulunamamıştır.” ifadelerini kullandı.

Uludere’de ölenlerin yakınlarından Ferhat Encü ise, “Askeri savcının açıklamış olduğu takipsizlik kararı nasıl 28 Aralık’ta Türkiye tarihine bir kara leke olarak geçen Roboski katliamı bu açıklanan kararla da tekrar tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.” diye konuştu.

28 Aralık 2011 tarihinde meydana gelen olayda uçakların bombalaması sonucu 34 kişi öldürülmüştü. Askeri savcılık geçtiğimiz günlerde takipsizlik vermişti. Kararda, “Görevi yerine getirirken kaçınılmaz hataya düştükleri dolayısıyla eylemleri hakkında kamu davası açılmasını gerektiren sebep bulunmadığı.” ifadeleri yer almıştı.

CİHAN

Yorumlar