Avukatlar, Berkin'in cenazesi için duruşmaları boykot etti

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Gezi olayları sırasında yaralanan ve önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için duruşmaları boykot etti.

Google Haberlere Abone ol
Avukatlar, Berkin'in cenazesi için duruşmaları boykot etti

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Gezi olayları sırasında yaralanan ve önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için duruşmaları boykot etti. Avukatlar cenazeye katılacaklarını belirtti.

ÇHD üyesi avukatlar İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı. Basın açıklamasını okuyan avukat Ceren Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi olayları sürecinde övüne övüne ‘polise talimatı ben verdim’ dediğini kaydetti. Uysal, ‘Türk polisi kahramanca bir destan yazdı’ diyen Başbakan’ın bütün ölümlere çanak tuttuğunu unutmadıklarını söyledi.

ÇHD İstanbul Şubesi olarak duruşmalara katılmayacaklarını belirten Uysal, “Duruşmaları boykot ediyoruz. 15 yaşında bir çocuğun başından vurularak öldürüldüğü bir anda işimizi yapmayı hele ki adına saray dedikleri ama yalnızca suçları örtbas etmeye yarayan, katilleri aklayan bir binanın içerisinde iş görmeyi zul görüyoruz. Buradan Berkin’in cenaze törenine gideceğiz. Ardından defin işlemlerinde Berkin’in yanında olacağız.” dedi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan avukatlar adliyeden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar