‘Avukatım’ diyerek dolandırdı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, telefonla arayarak kendisini avukat olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi tarafından 14 bin 107 lira dolandırıldığını belirten vatandaş, polise müracaat etti. E.S.’yi telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen...

Google Haberlere Abone ol
‘Avukatım’ diyerek dolandırdı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, telefonla arayarak kendisini avukat olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi tarafından 14 bin 107 lira dolandırıldığını belirten vatandaş, polise müracaat etti.

E.S.’yi telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, kendisini avukat olarak tanıttı. Eşinin kullandığı ilaç parasına icra geldiğini söyleyen sözde avukat, vereceği hesap numarasına 14 bin 107 lira yatırılması gerektiğini söyledi. Paniğe kapılan E.S. ise hesap numarasına parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayınca Orhangazi ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne müracaat etti.

Öte yandan, Mudanya’da polise müracaat eden bir kişi, birlikte iş yeri açmaya karar verdiği kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Mudanya Polis Merkezi Amirliği’nde ifade veren G.Ş., "A.A. ile beraber iş yeri açmak için anlaştık ve kendisine 4 bin 500 lira para verdim. İş yeri tadilatı için bin 700 lira daha para verdim. Bu esnada iş yeri açmaktan vazgeçtiğini söyleyerek paramı da iade etmedi." dedi. Her iki olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar