Avukat Seyran Ateş: Bu çocukların önünde eğiliyorum

Almanya'da gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nda Türkçe Özel Ödülü alan avukat Seyran Ateş, "Ben kimsenin önünde boyun eğmem ama bu çocukların önünde eğiliyorum." dedi.Yeni adı ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ olan Türkçe...

Google Haberlere Abone ol
Avukat Seyran Ateş: Bu çocukların önünde eğiliyorum

Almanya'da gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nda Türkçe Özel Ödülü alan avukat Seyran Ateş, "Ben kimsenin önünde boyun eğmem ama bu çocukların önünde eğiliyorum." dedi.

Yeni adı ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ olan Türkçe Olimpiyatları'nın Almanya'da yapılan kapanış töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Avukat Ateş, "Benim burada olmamın sebebi çocuklardır. Bu çocuklara canım feda, sizler de bu çocuklara eğitim vermek için çalışıyorsunuz. Ben de sizin yanınızdayım." diye konuştu.

Almanya'da yaşayan Türkiyeliler olarak Almanya ve dünyaya katkıda bulunduklarını kaydeden Seyran Ateş, "Sizler de bu olimpiyatlar sayesinde insanlığa katkıda bulunuyorsunuz. Dünyanın her yerinde insanlarla Nazım Hikmet'i, Aşık Veysel'i, Yunus Emre'yi Mevlana'yı, bizim duygularımızı paylaşabiliyoruz. Bu çocuklar barış içinde ırksız ve ırkçılık yapmadan sevgi ve aşk içinde yaşıyorsa ben bu çocukların önünde eğilirim." diye konuştu.

İLK BAŞLARDA ÖN YARGI İLE BAKTIM

Hizmet Hareketi'ne ilk başlarda ön yargı ile baktığını ifade eden avukat Seyran Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk başlarda ön yargım vardı. Sonrasında gördüm ki bambaşka bir tablo ile karşılaştım, bunu açıkça söylüyorum. Herkes diyordu ki 'Seyran Ateş gibi birisi nasıl olur da Fetullah Gülen ile bir araya gelir' deniliyordu. Onları tanıdıkça ilk düşündüklerimin tam tersini yaşıyorum. Gülen'in fikrini canlandıran insanlara görmeye ihtiyaçları var. Ben de sizin yanındayım. Aynı yoldan gidiyoruz. Kendisi ile tanışmak istiyorum."

Avukat Ateş, Fetullah Gülen ile karşılaştığında ona şunu söylemek istediğini ifade etti: "İnsanları sevgi verdiğiniz için ben de size minnettarım. Gösterdiğiniz yolda giden insanları görüyorum. Bu insanlar inançlarını yitirmesinler."

CİHAN

Yorumlar