Avukat Şen: Yasadaki değişiklik 'yeni olay' olarak değerlendirildi

Şike davası hükümlüsü İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun avukatı Ersan Şen, yeniden yargılama kararı veren mahkemenin, yasal değişikliği 'yeni olay' kavramı altında değerlendirdiğini söyledi. Avukat Ersan Şen, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin,...

Google Haberlere Abone ol
Avukat Şen: Yasadaki değişiklik 'yeni olay' olarak değerlendirildi

Şike davası hükümlüsü İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun avukatı Ersan Şen, yeniden yargılama kararı veren mahkemenin, yasal değişikliği 'yeni olay' kavramı altında değerlendirdiğini söyledi.

Avukat Ersan Şen, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Aziz Yıldırım da dahil 6 kişi hakkında yargılamanın yenilenmesi kararını değerlendirdi. “Basın mensuplarına ve kamuoyuna karışık gelmiş olabilir.” diyen Şen, “Net olan hadise 6 sanık bakımından, bunların arasında Aziz Yıldırım ve İlhan Yüksel Ekşioğlu da bulunuyor. Bu şahıslar yönünden yargılamanın yenilenmesi talebi oy birliği ile kabul edilmiştir. Mahkeme an itibarıyla 6526 sayılı kanun değişikliğini dikkate alarak, 6 Mart 2014 tarihinde yürürlüğe giren özel yetkili ve terör mahkemelerini kaldıran, telefon dinlemelerinde suç örgütü kavramına son veren kanun değişikliğini dikkate alarak özellikle kararı bozulup da tekrar yargılanması başlayacak sanıklar ile hükümlüler arasında haksızlık olmasın anlamında, ayrı yargılama ve sonuçlar olmasın anlamında yeni olay kavramı altında CMK 311. maddesini gerekçe alarak yargılamanın yenilenmesi talebimizi bizim talebimize uygun şekilde kabul etmiştir.” dedi.

Avukat Ersan Şen, “Yeniden yargılama şu demek; artık bu hüküm askıya alınmıştır an itibariyle. O şekilde değerlendirilebilir ancak usül devam edecek. Yani yeniden yargılama kapsamında mahkeme yeniden delil toplayabilir, duruşma açabilir, dosya üzerinden karar verebilir.” ifadelerini kullandı.

Yeniden yargılanmasına karar verilen 6 sanık dışındakilerin durumunun ne olacağın sorulan Şen, “6 sanık dışındakilerin durumu tabi savcı karara itiraz edebilir kabul edilmeyen talebi yönünden. Diğer sanıklar da itiraz edebilir. İtiraz 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecektir. Onun dışında yeniden yargılama talebi her zaman yapılabilir.” cevabını verdi.

Yargılamanın yenilenmesi kararına da itiraz edilebileceğini ifade eden Ersan Şen, “Bu karara itiraz etme hakkı herkesin var. Biz de edebiliriz savcı da edebilir. İtirazlara 14. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak. 13. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı gözden geçirir daha sonra 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderir. 6 kişi de itiraz edebilir. Bazı talepler kabul edilmedi. Kumpasla ilgili, tutanaklarla ilgili.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar