Avrupa'nın başkenti Kayseri'yi çok sevdi

Kayseri ile kardeş şehir ilişkisi bulunan ve Avrupa'nın başkenti olarak kabul edilen Strazburg'dan bir heyet Kayseri'ye geldi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'nın başkenti Kayseri'yi çok sevdi

Kayseri ile kardeş şehir ilişkisi bulunan ve Avrupa'nın başkenti olarak kabul edilen Strazburg'dan bir heyet Kayseri'ye geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile görüşen Strazburg Belediye Başkan Yardımcısı Nawel Rafik Elmrini Kayseri ile kardeş şehir olmaktan memnuniyet duyduklarını ve karşılıklı ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Kayseri ile üç yıldır kardeş şehir ilişkisi bulunan Fransa'nın Strazburg kenti Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun bulunduğu şehir olması nedeniyle Avrupa'nın başkenti olarak da biliniyor. Kayseri ile ilişkilere çok önem veren Strazburg Belediyesi yetkilileri, bu önemin göstergesi olarak bir kez Kayseri'yi ziyaret etti. Strazburg Belediye Başkan Yardımcısı Nawel Rafik Elmrini, Belediye Meclis Üyesi Soumiya Sihabi ve beraberlerindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Erciyes'te bir araya geldi. Erciyes Kardan Adam Tesislerinde yapılan heyetler arası görüşmede kardeş şehir ilişkisi çerçevesinde bugüne kadar yapılan faaliyetler üzerinde duruldu ve ilişkilerin hangi konularda geliştirileceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Kayseri ile ilgili görüşlerini açıklayan Strazburg Belediye Başkan Yardımcısı Nawel Rafik Elmrini, üç senedir Kayseri ile var olan ilişkilerden çok memnun olduklarını ve bu ilişkiyi daha da geliştirmek istediklerini belirtti. Bugüne kadar çok güzel projeler yürütüldüğünü dile getiren Elmrini, bundan sonra da yeni projelerle ilişkiyi geliştireceklerini kaydetti.

ERCİYES STRAZBURG'DA TANITILACAK

Erciyes'e hayran kaldığını da vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Elmrini, Strazburg'da Erciyes'in reklamını yapacaklarını söyledi. Elmrini, "Bu kadar güzel bir yerde böyle bir yatırımı görmek çok güzel. Strazburg'da Erciyes'i tanıtacağız. Oradakilerin de bu güzellikleri görmelerini sağlayacağız. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki'yi bu kadar güzel bir proje yürüttüğü ve bu kadar büyük bir projeyi gerçekleştirdiği için tebrik ediyorum." dedi. Strazburg'da Mart ayında tıpkı Türkiye'de olduğu gibi belediye seçimlerinin olacağını da dile getiren Elmrini, seçimlerin ardından belediye başkanının ilk ziyaretini Kayseri'ye yapmak istediğini kaydetti.

Başkan Yardımcısı Elmrini ve beraberindeki heyet daha sonra gondola binerek Erciyes'in doyumsuz manzarasını farklı yerlerden görmek imkanı buldu.

STRAZBURG'A CAMİ YAPILACAK

Öte yandan Strazburg'da yapılmak istenen cami ile ilgili Başkan Mehmet Özhaseki'ye bilgi verildi. Fransa'da ikinci din olan Müslümanların Strazburg'da bir camiye ihtiyaç duydukları belirtilerek, projesi hazırlanan Eyüp Sultan Camii'nin bu ihtiyacı gidereceği kaydedildi.

HARİKALAR DİYARI'NI GEZDİLER

Strazburg heyeti Erciyes'ten indikten sonra Harikalar Diyarı'nı gezdi. Harikalar Diyarı'nı çok beğenen Fransız konuklar böylesine güzel tesislerin insanlara kazandırılması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ettiler.
CİHAN

Yorumlar