Avrupa demir yolu sistemi, İstanbul'da masaya yatırılıyor

Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), 11. Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) Dünya Konferansı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa demir yolu sistemi, İstanbul'da masaya yatırılıyor

Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), 11. Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) Dünya Konferansı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Türkiye ve dünya üzerindeki demir yolu ağlarının gösterimiyle başlayan konferansta, 38 ülkeden temsilciler ve firmalar hazır bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da konferansa katıldı.

Bakan Lüfti Elvan, İstanbul’da bu konferansın yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Ulaşımın, üretim ve tüketim arasındaki zincirin en önemli halkası olduğunu ifade eden Elvan, “Bir ürünün değer haline gelmesi de yine dolaşıma girmesiyle mümkün olmaktadır. Zamandan tasaruf ederek hızlı, güvenilir ve düşük maliyetli taşımacılık sağlayan demir yolu ulaşımı büyük avantajlar sağlıyor. Özellikle son 12 yıllık süreçte demir yolunu devlet politikası olarak diğer ulaşımlarla birleştirdik. Bu uyumu ayrıca bir politika olarak ele aldık. Bu yönde projeler geliştirdik. Yine bu dönemde hızlı tren ağını kurduk. Ülkenin dört bir yanına ulaştırmaya başladık.” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra kurdele kesildi. Türk ve yabancı firmaların oluşturduğu stantlar gezildi.

Bakan Elvan, gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevaplamayacağını söyledi.
CİHAN

Yorumlar