AVM şantiyesi yangınında ölen işçinin eşi: Çocuğumu mahkeme koridorlarında büyüttüm

Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden 11 işçinin ailesi, duruşma öncesi adliye önünde bir araya geldi. Yangında ölen Ahmet Yağal'ın eşi Selma Yılmaz, “Çocuğum eşimi kaybettikten sonra...

Google Haberlere Abone ol
AVM şantiyesi yangınında ölen işçinin eşi: Çocuğumu mahkeme koridorlarında büyüttüm

Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden 11 işçinin ailesi, duruşma öncesi adliye önünde bir araya geldi. Yangında ölen Ahmet Yağal'ın eşi Selma Yılmaz, “Çocuğum eşimi kaybettikten sonra dünyaya geldi. Ben çocuğumu babasının kollarında değil mahkeme koridorlarında büyüttüm. Bütün yetkililere sesleniyorum. Benim çocuğum mezar taşına sarılıp babasını öpüyor. En azından suçlulara cezaları verilsin.” dedi.

2012 yılında Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesinde çıkan yangın sonucunda hayatını kaybeden 11 işçinin ailesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi Bakırköy Adliye'si önünde basın açıklaması yaptı. ‘Esenyurt’u unutmadık, unutturmayacağız’ yazılı pankart açan aileler, ‘İş kazası değil, cinayet’, ‘Esenyurt’u unutma, unutturma’, ‘Bütün sorumlular yargılansın adalet istiyoruz’ şeklinde slogan attı.

Yangında hayatını kaybeden Ahmet Yağal'ın eşi Selma Yılmaz, kucağındaki çocuğunun eşini kaybettikten sonra dünyaya geldiğini söyledi. Yılmaz, “AVM sahiplerinin hiçbirinin tutuklanmadığını mahkemeye her geldiğimizde görüyoruz. Ben çocuğumu babasının kollarında değil mahkeme koridorlarında büyüttüm. Babasını naylon çadırlara sarıp 11 işçiyle beraber diri diri yaktılar. Hala kimsenin tutuklu olmadığını görüyoruz. Bu bizim için çok büyük bir acı buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Benim çocuğum mezar taşına sarılıp babasını öpüyor. En azından suçluların cezasını versinler başka bir şey istemiyorum.” diye konuştu.

Abisi Barış Kıyak’ı kaybeden Damla Kıyak, 2 yıldır 12 duruşmadır, adil bir yargılamanın gerçekleşmesi ve bütün sorumluların yargılanabilmesi için çabaladıklarını belirtti. Kıyak, “Yangının meydana gelmesinde inşaat yöneticileri diğer, iş verenler, bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler birinci dereceden sorumludur. Eksiksiz bütün sorumlular yargılansın istediğimiz için buradayız. Hakimler, savcılar ve bilirkişiler her iş cinayetini kamu düzenine dair suç görmedikçe adil, vicdanlı ve cesur olmadıkça adil ve bütün sorumluların yargılanması hususunda hükümet edenler etkili tutum almadıkça, kamusal denetim mekanizmaları etkili olarak yerine getirilmedikçe, işverenlerin iş ve içi güvenliği tedbirleri almasında caydırıcılık artırılmadıkça, taşeron sistem devam ettikçe, sendikalar ve emekçiden yanayım diyen partiler görevlerini yapmadıkça iş cinayetleri sürmeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Grup, yapılan açıklamanın ardından adliyeye girdi.

CİHAN

Yorumlar