Avda kullanılması yasak olan otomatik tüfeklere el konuldu

Erzincan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri denetimlerde avda kullanılması yasak olan silahlara el koydu.

Google Haberlere Abone ol
Avda kullanılması yasak olan otomatik tüfeklere el konuldu

Erzincan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri denetimlerde avda kullanılması yasak olan silahlara el koydu. 2013 yılında 30 ve 2012 yılında 18 olmak üzere avcılardan ele geçirilen toplam 48 adet otomatik av tüfeği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gelecek aylarda ihale usulü ile satışa sunulacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı 12 kişiden oluşan 4 ekip, il genelinde kaçak avcılara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yıl içerisinde avda kullanılması yasak olan otomatik av tüfeklerine el koyarken, avcılar hakkında da idari para cezaları veriyor. Ayrıca av esnasında vurulan yabani hayvanlara el koyan ekipler, avcılara av tazminatı cezası uyguluyor.

Avcılardan ele geçirilen 48 adet avda kullanılması yasak olan otomatik tüfek, Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden muhafaza altına alınarak, belirlenecek bir tarihte ihale usulü ile satışa sunulacak. Yıl içerisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından avcılara yönelik yürütülen denetimlerde 137 avcıya 86 bin 246 TL idari para cezası uygulandı. Bu avcılara hayvan tazminatı olarak 47 bin 950 TL para cezası yazıldı.

EL KONULAN SİLAHLAR İHALEYLE SATILACAK

Avcılara yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Erzincan Orman ve Su İşleri Müdürü Fuat Güler, şunları söyledi: “2013-2014 av sezonu içerisinde, 4 ekip, 12 personelle aralıksız olarak koruma ve kontrol faaliyetlerimiz devam etmektedir. Tabi bu koruma kontrol faaliyetlerinde amacımız; av yaban hayatının sürdürülebilir olması, koruna bilmesi bizim için önemli. Burada tabi bu denetimler sırasında yasalara uymadan, kaçak av yapan insanlara da kanunların emrettiği şekilde gerekli cezai işlemler yapılmaktadır. Bu sene ilimizde yaklaşık 140 avcıya cezai işlem uygulanmıştır. 45 civarında av hayvanına el konulmuştur. 30 civarında da av tüfeğine el konularak mülkiyet kamuya geçirildi. Ceza miktarlarımız 26 lirayla bin 500 lira, 2 bin lira civarında değişen usulsüzlüğe göre uygulanan cezalarımız var. El konulup da mülkiyeti kamuya geçirilen silahların müdürlüğümüzce ihaleyle satışları yapılmaktadır. Bu tüfekler, otomatik ve yarı otomatik av tüfeklerinin sınırlandırılmadan avda kullanılması yasak tüfekler kapsamında oluyor ve avda yakalandığı takdirde el konuluyor bu tüfeklere. Bu sene 30 tane av tüfeğine el koyduk. Geçmiş yıllarda da elimizde 18 tane av tüfeğimiz daha var. Toplamda 48 tane av tüfeğinin satış işlemleri önümüzde aylarda veya bahar aylarında ihaleyle satılacaktır.” CİHAN

Yorumlar