Avcılar vergiden yakınıyor: Ticaret yapmıyoruz ama esnaf kadar vergi ödüyoruz

TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından hazırlanan Bursa Doğa, Av Fuarı'na katılan avcılar, vergilerden dert yandı. Artvin Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Necmi Asuman, şu anda yıllık 976 lira vergi ödediğini belirterek, "Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
Avcılar vergiden yakınıyor: Ticaret yapmıyoruz ama esnaf kadar vergi ödüyoruz

TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından hazırlanan Bursa Doğa, Av Fuarı'na katılan avcılar, vergilerden dert yandı. Artvin Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Necmi Asuman, şu anda yıllık 976 lira vergi ödediğini belirterek, "Ticaret yapmıyorum ama küçük esnaf kadar vergi ödüyorum." dedi. Bursa Mudanya Güzelyalı Kara ve Deniz Avcılar Derneği Başkanı Hızır Mahmutoğlu, avcılar olarak yaşadıkları en büyük problemin kendilerinden alınan vergiler olduğunun altını çizdi. Başkan Mahmutoğlu, "Bu vergilerin haksız yere alınması ile ilgili problemlerimizi yetkililerle bir türlü aşamıyoruz." diye konuştu.

Ayrıca her yıl Nisan ve Mayıs ayında toplanan Merkez Av Komisyonu (MAK) kurulunda kendi fikirlerine hiç bir zaman değer verilmemesinden yakınan Hızır Mahmutoğlu, şunları söyledi: "Bu toplantıda bizi temsil eden kulüp ve bölge başkanları ile bölge temsilcilerinin söyledikleri MAK’da diğer komisyon üyeleri tarafından dikkate alınmıyor. Burada üniversitede hocalık yapan değerli hocalarımız sadece kendi pencerelerinden meseleyi ele alıp avcıların bu işi düşünemeyeceği, istişare edemeyeceği ve sağlıklı karar veremeyeceği önyargısı ile hareket ediyor. Kotalar ve avlakların belirlenmesinden kendileri inisiyatif kullanıp bizim temsilcilerimizin söylediklerini dikkate almıyorlar.”

Mudanya Güzelyalı Kara ve Deniz Avcılar Derneği Başkanı Hızır Mahmutoğlu, ayrıca kendilerinden alınan 140 liralık ‘avcılık harcının’ da kaldırılmasını isterken, “Avcılarımızdan yıllık ‘avcılık harcı’ adı altında alınan 140 lira 1999 depreminden dolayı oradaki depremzedelere yardım olsun diye bir kereye mahsus olsun diye 2000 yılında alınmaya başlandı. Ancak bu paradan daha sonra vazgeçilmedi. Biz, bunun kaldırılmasını istiyoruz, çünkü artık öyle bir mağduriyet yok ortada ve bu para avcılara da geri dönmüyor." iddiasında bulundu.

Mahmutoğlu, ayrıca bu yılki Bursa fuarına sektörü temsil eden bazı başta silah ve fişek firmaların katılmadığını belirterek, kendilerinin de İstanbul farına katılmayacaklarını söyledi.

Artvin Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Necmi Asuman da yine özellikle yeni kurulan konfederasyonlar ile önemli firmaların Bursa’da ki fuara katılmamasından yakınırken, "Ne kadar da diğer sektörlerden bazı nedenlerle protesto edip gelmeseler de fuar iyi. Bunun nedeni de yeni kurulan konfederasyonlar kendilerini Bursa’dan ziyade İstanbullu gördükleri için, daha doğrusu kendilerini avcıdan çok büyük gördükleri için. Parasal yönden güçlü ama zihinsel olarak zayıf olan insanlar bunlar. Her zaman mücadeleyi yanlış yerlerde veriyorlar. Birlikte beraber bir şeyler yapmamız gerekirken, onlar her şeyin para olduğunu zannediyorlar. Biz de İstanbul’a gitmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Necmi Asuman, ayrıca vergilerin kendilerini zorladığını belirterek, kendisinin şu anda yıllık 976 vergi ödediğini belirtti.

Ticaret yapmamasına rağmen küçük bir esnaftan daha çok vergi ödediğinin altını çizen Asuman, ayrıca yivsiz silah ruhsatının kolay bir şekilde verilmesinin sorun teşkil ettiğini söyledi.

Türkiye’de yivsiz silah alımının kolaylaştığından yakınan Necmi Asuman, İstanbul’da 11 milyon dolayında seçmene karşılık 14 bin silah ruhsatı olduğunu, ancak Artvin’de ise 126 bin seçmene karşılık 11 bin silah olduğunu söyledi. Buna karşılık Artvin’de 360 kayıtlı avcı bulunduğunu bildiren Necmi Asuman, bu durumda da eğitim, denetim ve kontrollerin zorlaştığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar