Av. Özbudak: Kadınların seçme ve seçilme oranı iç açıcı değil

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 79’ncu yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, kadın bireylerin ülke yönetiminde daha aktif rol alması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Av. Özbudak: Kadınların seçme ve seçilme oranı iç açıcı değil

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 79’ncu yıldönümü sebebiyle yaptığı açıklamada, kadın bireylerin ülke yönetiminde daha aktif rol alması gerektiğini söyledi. Av. Özbudak, "Ülkemizin yönetiminde daha çok yer almak istiyoruz. İnanıyoruz ki kadın- erkek birlikte görev aldığımızda ülkemiz daha aydınlık, daha güçlü olacaktır." dedi.

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, 1934 tarihli yasa sadece kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermediğini, demokratik ülkeler seviyesinde, çağdaş bir ülke olmanın da ilk adımını attığını söyledi. Özbudak şunları kaydetti: "18 kadının ilk kez parlamentoya girdiği 1935 seçimlerinde kadın temsil oranı yüzde 4,5’ti. Bu öncü rolüne rağmen, Türkiye’nin kadınların seçme ve seçilme oranı açısından günümüzdeki durumu pek de iç açıcı değildir. 37 milyon 671 bin kadın nüfusu olan ve toplam nüfusunun yüzde 49,8 ini kadınların oluşturduğu ülkemizde, kadının insan hakları sorunları giderek artmaktadır. Nüfusunun yarısına yakınının kadın bireylerden oluşan bir ülkede, kadına yönelik ve eşitliğe aykırı uygulamaların halen devam etmesinin üzüntü vericidir."

Sibel Özbudak, yaklaşan yerel ve genel seçimler öncesinde siyasi partilerin temsilcilerine, 'yerel ve genel seçimlerde kadınlarımıza hak ettiği yerleri vererek süregelen haksızlıkları durdurmak sizlerin ellerinde' çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar