AÜ’de gerginlik (2)

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde çıkan karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki olaylar üniversitenin geneline yayıldı. Olaylarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Polis,...

Google Haberlere Abone ol
AÜ’de gerginlik (2)

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde çıkan karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki olaylar üniversitenin geneline yayıldı. Olaylarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Polis, toma ve panzerlerle yerleşkeye girdi.

İktisat Fakültesi önünde başlayan karşıt görüşlü öğrenci olayları, üniversitenin geneline yayıldı. Kampüse çok sayıda çevik kuvvet ekibi ile terörle mücadele ekipleri sevk edildi. İki grubun karşı karşıya gelmemesi için polis birçok noktada bekletildi. Farklı fakültelerden öğrencilerin başka fakültelere girmesine izin verilmedi. Her iki grubun birbirlerini telefonla arayarak toplandığı bilgisini alan emniyet güçleri, şehrin bazı noktalarında ulaşımı kontrollü bir şekilde sağlamaya başladı.

Dün bir Şırnaklı öğrencinin dövülmesi üzerine örgüt yanlısı öğrencilerin olayları provoke ettiği öğrenildi. Olaylar sırasında 3 öğrenci yaralanmıştı.

Üniversitede gerginlik sürüyor. CİHAN

Yorumlar