AÜ’de canlı balıklar vatandaşın hizmetine sunuldu

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi, İç Su Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde canlı ve vakumlu fileto olarak satılan alabalıklar vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Google Haberlere Abone ol
AÜ’de canlı balıklar vatandaşın hizmetine sunuldu

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi, İç Su Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde canlı ve vakumlu fileto olarak satılan alabalıklar vatandaşların hizmetine sunuluyor. Su Ürünleri Fakültesi’ne bağlı olarak çalışan, İç Su Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yetiştirilen balıkların, sağlıklı ve besleyici olmalarına özen gösteriliyor.

AÜ Su Ürünleri Fakültesi, İç Su Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde görevli olan öğretim elemanlarından Tuğçe Şensurat, İç Su Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yetiştirilen alabalıkların işlenmesi ve satışı hakkında bilgiler verdi. Şensurat, merkezde canlı perakende ve fileto olmak üzere iki farklı tipte alabalık satışı olduğunu ifade etti.

Fileto alabalık satışı ve işlem aşamasını anlatan Tuğçe Şensurat, “Fileto satışlarında tanklardan ve havuzlardan alınan 300-350 gram ağırlığa gelmiş balıkların, kafası ve iç organları balıketinden ayrıştırılıyor ve yıkanıyor. Sonra ki aşamada fileto makinesinde balıkların ana omurgası ayrılıp tekrar yıkanıyor. Son olarak balığın karın içi kılçıkları temizlenerek vakumlanıyor ve fileto olarak satışa hazır hale getiriliyor. Fileto balıklar, Ata Döner’de balık ekmek olarak satışa sunuluyor. Aynı zamanda merkezimizde canlı balık satışı da yapılmaktadır.” dedi.
CİHAN

Yorumlar