ATSO Başkanı Budak: Çift haneli enflasyon olasılığı yüksek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyondaki artışın beklentilerin...

Google Haberlere Abone ol
ATSO Başkanı Budak: Çift haneli enflasyon olasılığı yüksek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyondaki artışın beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini belirten Başkan Budak, "Enflasyondaki artış mevsimlik faktörlerden kaynaklansa da çekirdek enflasyon baz etkisi nedeniyle ciddi ölçüde artmaya devam etse de en önemli husus enflasyon beklentilerinin bozulmasıdır. Mayıs ayında çift haneli yıllık enflasyon olasılığı yükselmiştir. Mayıs ayından itibaren enflasyonda düşüş eğilimi başlasa dahi beklentilerin bozulması kalıcı etkiler bırakmaktadır." dedi.

İç piyasadaki durgunluğa rağmen enflasyondaki yükselmenin maliyet kaynaklı olduğunu ve ekonominin yapısal sorunlarına işaret ettiğini ifade eden Bedak, " Enflasyondaki yükselmenin bir diğer önemli sonucu Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesini zorlaştırmasıdır. Önümüzdeki aylarda enflasyonun seyri döviz kurlarına ve enerji fiyatlarına bağlı olacaktır. Enerji fiyatlarında ertelenen ayarlama devreye girdiği takdirde enflasyonda yeni bir ivmelenmeyle karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle sürekli olarak söylediğimiz yapısal reformlar konusunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar