ATO’nun Ulusal Mimari Projesi Yarışması sürüyor

Adana Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının yapımı için düzenlediği 'Ulusal Mimari Projesi Yarışması' için son başvuru süresinin 27 Haziran olduğu bildirildi.ATO Başkanı Atila Menevşe, serbest, ulusal ve tek kademeli olarak gerçekleşen...

Google Haberlere Abone ol
ATO’nun Ulusal Mimari Projesi Yarışması sürüyor

Adana Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının yapımı için düzenlediği 'Ulusal Mimari Projesi Yarışması' için son başvuru süresinin 27 Haziran olduğu bildirildi.

ATO Başkanı Atila Menevşe, serbest, ulusal ve tek kademeli olarak gerçekleşen yarışmanın amacının, Adana Ticaret Odası hizmet binası için en iyi projenin ortaya çıkarılmasının yanı sıra Adana’da zamana direnen, kalıcı değerler taşıyan, çağını yansıtan, simge değeri yüksek, sürdürülebilir, ekonomik, rasyonel ve özgün çözümler aracılığı ile mimarlığın gelişimini hedeflemek olduğunu söyledi. Menevşe, projelerin son teslim tarihinin 27 Haziran olduğunu, sonuçların ise 11 Temmuz günü açıklanacağını kaydetti.

Başkan Atila Menevşe, yeni hizmet binasının Adana- Mersin karayolu üzerinde Adana Sanayi Odası’nın doğusunda yer aldığını, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Havaalanı’na 1 km, Otogara 4.2 km uzaklıkta bulunduğunu söyledi. Menevşe, Adana Ticaret Odası'nın bu yıl 120. kuruluş yılını kutladığını belirterek, şöyle devam etti: "Bu yıl 120. yaşını kutladığımız Adana Ticaret Odası, gelişen ve değişen ihtiyaçlara uyumlu hizmetler üretebilmek, bu hizmetleri üyelerinin ve Adana halkının hak ettiği kalite ve konfora layık mekânlarda sunabilmek amacıyla yeni bir hizmet binası yapmaya karar vermiştir. Amacımız, Oda hizmetlerinin sunulduğu bir hizmet binası inşa etmekten öte, Adana’nın mimari gelişimine esin kaynağı olacak ve kentte iz bırakacak simgesel bir eser inşa ederek Adana Ticaret Odası’nın 120. yaşını daha da anlamlı bir hale getirmektir. Mimarlarımızın estetik yaratıcılıklarını bu amacımızla harmanlayarak, bugün olduğu kadar gelecekte de simgeselliğini ve işlevselliğini koruyabilecek bir yapı elde edebilmek amacıyla bu yarışmayı açtık. Yarışmanın bu birlikteliğe en iyi araç olacağını düşünüyor, Adana’nın ve Adana Ticaret Odası’nın hak ettiği eseri hep birlikte ortaya çıkaracağımıza inanıyorum."

Yarışmaya katılacak projeleri değerlendirecek seçici kurul danışma üyeleri, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Yüksek Mimar Ceyhun Baskın ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Suphi Civelek'ten oluşacak. Seçici Kurul Asli Üyeleri ise şu isimlerden oluşturuldu: Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Cana Birsel (Jüri Başkanı), İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Ünlü, ODTÜ Mimarlık Fakültesi mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Celal Abdi Güzer ve YTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Feride Önal. CİHAN

Yorumlar