ATO Meclis Başkanı Kulak: Adana ve çevresi Marmara'ya rakip olacak güçtedir

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, kente yatırım yapmak isteyen yatırımcının aklında bir dolu soru işareti olduğunu söyledi. Kulak, "Adana'nın bir tarafına baktığınızda Türkiye'nin en gelişmemiş bölgesini görüyorsunuz,...

Google Haberlere Abone ol
ATO Meclis Başkanı Kulak: Adana ve çevresi Marmara'ya rakip olacak güçtedir

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, kente yatırım yapmak isteyen yatırımcının aklında bir dolu soru işareti olduğunu söyledi. Kulak, "Adana'nın bir tarafına baktığınızda Türkiye'nin en gelişmemiş bölgesini görüyorsunuz, diğer tarafına baktığınızda en gelişmiş en kültürlü bölgesini görüyorsunuz. Hal böyle olunca bir sürü çelişki doğruyor. Yatırımcının da kafasında bir takım soru işaretleri oluşuyor." dedi.

Adana’nın yerel yöneticilerinden öncelikli beklentilerinin Adana’nın artık bir kent görünümüne kavuşması olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Kulak, "Adana'da öncelikli olarak bu dönem, büyükşehir belediye başkanımızdan ve diğer ilçe belediye başkanlarımızdan beklentimiz Adana'nın artık bir kent görünümü içerisine girmesidir. Kimlik kazanması ve var olan kimliğini güncellemesidir. Adana’nın kentsel dönüşümle artık varoş görünüşünden çıkıp büyük bir kent görüntüsü oluşturmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Adana ve çevresi Marmara Bölgesi’ne alternatif son derece önemli bir megapol haline çok kısa süre içerisinde gelecektir ve gelmelidir de" diyen Tarkan Kulak, "Burası kara, hava, deniz ve tren ulaşımlarıyla, köklü dinamikleriyle çok ciddi bir dağıtım noktasıdır. Bunun da bu şekilde değerlendirilmesi esastır." dedi.

Sektörel ihtisas bölgelerinin Adana’ya doğrudan yatırımcının gelmesini sağlayacağını kaydeden ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak şöyle devam etti: "Sektörel olarak baktığımızda Adana tekstille, pamukla, tarımla anılır. Bunların en iyi şekilde değerlendirilmesi için fiziki alt yapının oluşturulması, kümelenmenin tamamlanması, ihtisas bölgelerinin oluşturulması gerekir. Sektörel ihtisas bölgeleri Adana'ya doğrudan yatırımcının gelmesini sağlayacaktır. Sanayici için cazibe merkezi haline gelecektir."

Yatırım için kente gelecek sermayenin yaşanılır bir çevre ve modern bir kent de aradığını vurgulayan Kulak, kentteki tüm sorumlu kurumların bunu dikkate alıp, el birliği ile çalışması halinde Adana'nın önünün açılacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar