Atlantik, USOBO’dan gümüş madalya ile döndü

Fatih Üniversitesi tarafından 6. kez Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Berk Alperen Bener ‘metin analizi’ dalında gümüş madalya kazandı. Üniversitenin merkez kampüsünde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Atlantik, USOBO’dan gümüş madalya ile döndü

Fatih Üniversitesi tarafından 6. kez Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Berk Alperen Bener ‘metin analizi’ dalında gümüş madalya kazandı. Üniversitenin merkez kampüsünde gerçekleştirilen olimpiyatlarda 800’den fazla proje ve makale ilk aşamada yarıştı.

Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü'nün (AFAK) katkılarıyla düzenlenen Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nın temel amacı lise seviyesindeki gençlerin ülkede ve dünyada yaşanan problemlere sosyal bir bakış açısıyla çözüm üretmelerini teşvik etmek. Diğer taraftan öğrencilerin sosyal bilimlere olan ilgisinin artması, sosyal bilimler alanındaki bölümleri tercih oranlarının yükselmesi, toplumun tamamını kuşatan içerikleri ile sosyal bilimlerin toplumsal sorunlara daha gerçekçi ve etkili çözümler üretebilecek hâle gelmesi hedefleniyor.

Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi‘nden Berk Alperen Bener’in ‘Nesne, Değişim ve Gözlem Üzerine…’ adlı metin analiziyle birçok akademisyenin görevli olduğu jürinin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucu gümüş madalya aldı. Berk Alperen Bener, “Makalem boyunca hep nesneyi sorguladım fakat anladım ki kalıcı olan şey nesne değil düşüncelermiş. Öyle ki her varlık parçalanıp yok olurken düşüncelere kurşun işlemez hep baki kalırlarmış. O nedenle sorgulamalıyız, düşünmeliyiz daha çok düşünüp daha çok sorgulamalıyız.” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Maya da “Okul olarak öğrencilerimizi sadece bilen değil bilgiyi analiz eden, sorgulayan ve mutlaka kullanan öğrenciler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. USOBO başarılarının okulumuzda bir gelenek haline gelmesini arzuluyoruz. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar