Atlantik Okulları ve İpek Üniversitesi’nden YGS provası

Atlantik Okullarının lise son sınıf öğrencileri, sınav öncesi üniversite ortamında, üniversite giriş sınavı provası yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Atlantik Okulları ve İpek Üniversitesi’nden YGS provası

Atlantik Okullarının lise son sınıf öğrencileri, sınav öncesi üniversite ortamında, üniversite giriş sınavı provası yaptı. Öğrencilerin son prova olarak kabul ettikleri sınav için İpek Üniversitesi sınıflarını Atlantik Okulları’na açtı.

12. sınıf grubu yöneticileri, "Üniversite ortamında son bir prova alınmasının öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacağını düşündük. Kapılarını ve sınıflarını bize açan İpek Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederiz. Sınav atmosferi, üniversite ortamında daha iyi soluklanır kanaatiyle böyle bir uygulama adımı atıldı." dedi.

Tek sınav uygulamasının oluşturduğu baskı ve bu baskından kaynaklanan stresi azaltmayı hedeflediklerin dile getiren yöneticiler, sınava adaptasyon için bu tür uygulamaların önemini ifade etti. Atlantik Okulları yöneticileri, “Hedefleri ülkemizin en güzel üniversiteleri olan öğrencilerimizin, ülkemizin yeni ve gözde üniversitelerinden İpek Üniversitesi’nde son provayı almaları onlar açısından da oldukça anlamlı oldu. Dileğimiz, öğrencilerimiz hedefledikleri üniversitelere adımlarını atmalarıdır.” şeklinde konuştu.

Öğretmenler gözetiminde yapılan sınav, iki saat kırk dakika sürdü. Öğrenciler de farklı bir ortamda aldıkları son provanın heyecanını yaşadı. Sınava, gerçek sınav standartlarına yakın bir standartla hazırlandıklarını dile getiren yöneticiler, bu ve benzeri çalışmaların devam edeceğini belirtti.
CİHAN

Yorumlar