Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri, başarılı okullar listesinin zirvesinde

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘Ortaöğretim Kurumları 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları Kitabı’nı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri, başarılı okullar listesinin zirvesinde

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘Ortaöğretim Kurumları 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları Kitabı’nı yayınladı. ÖSYM'nin verilerine göre, Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Fen Lisesi ve Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi Türkiye birincisi olarak önemli bir başarı yakaladı.

    ÖSYM'nin resmi internet sitesinde açıklanan 2013 yılına ait istatistiki rakamlara göre, Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) -3, YGS-4, YGS-5 puanlarında 8 bin 536 Lise arasında Türkiye birincisi oldu. Ahmet Ulusoy Fen Lisesi, YGS-1, YGS-2, YGS-6 puanlarında Türkiye ikincisi olarak en başarılı okullar arasında yer aldı.

    Atlantik Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi’de Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Türkçe Matematik (TM) ve Türkçe-Sosyal (TS) puanlarında 7 bin 427 lise arasında Türkiye birincisi oldu. Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi, YGS’nin bütün puanlarında kendi klasmanında Türkiye birincisi olarak 'en başarılı sosyal bilimler lisesi' olarak açıklandı.

    Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri Müdürü Mehmet Maya, öğrencilerinin hem ailelerinin hem de öğretmenlerinin yüzünü ağarttığını belirtti. Öğrencilerin elde ettiği başarının eğitime yapılan hiçbir yatırımın boşa gitmediğinin göstergesi olduğunu ifade eden Mehmet Maya, “Bu başarıyı bekliyorduk. Çünkü; 2013 LYS sonuçlarında 8 öğrencimiz ilk 100 öğrenci arasına girerken ilk 1000’de de 236 derecemiz vardı. Bu istatistiki veriler ise okulumuzun bireysel başarıda önde olduğu gibi kitlesel başarıda da önde olduğunu göstermesi açısından çok önemli.” diye konuştu.

    Öğrencilerinin üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanmanın yanında sosyal ve kültürel faaliyetlere, sanat etkinliklerine de katıldığını dile getiren okul müdürü Maya, şunları kaydetti: “Okulumuza giren her öğrenci bir müzik alet çalabilecek şekilde mezun oluyor. Öğrencilerimiz triatlon, masa tenisi, judo, okçuluk ve futbol gibi branşlarda yetiştiriliyor. Milli takımlarda bulunan sporcu öğrencilerimiz var. Okullarındaki öğrencilerinin hem üniversiteye hazırlıkta hem de sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarla hayata hazırlıkta önde oluyor. Geçen yıl fen lisesi ve sosyal bilimler lisesinden mezun olan öğrencilerimizin tamamı gittikleri üniversitelerde hazırlığı atladılar. Hepsi bir yıl kazanmış oldu. Çünkü bir dil altyapısıyla mezun oluyorlar.” CİHAN

Yorumlar