Atık şişelerden sanat eserleri ortaya çıkarıyor

İşi bittiğinde çöpe attığımız cam şişeler usta ellerde birer sanat eserine dönüşüyor.

Google Haberlere Abone ol
Atık şişelerden sanat eserleri ortaya çıkarıyor

İşi bittiğinde çöpe attığımız cam şişeler usta ellerde birer sanat eserine dönüşüyor. Eskişehir'de ki cam ustaları şişelerden ilginç bir o kadar da estetik tasarımlar yapıyor. Boncuklar, duvar süsleri,şişelerden ördek figürü ve daha niceleri.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde bulunan bu cam atölyelerinde bir çok cam ustası atık camlara şekil vererek hem geçimlerini sağlıyorlar hem de geri dönüşüme katkıda bulunuyorlar. Cam atölyelerindeki sıradan bir şişenin böyle farklı şekillere bürünmesi hiç de kolay olmuyor diyen kadın cam ustası Yasemin Kılıç, "5 senedir cam işiyle uğraşıyorum. Bir gün bu atık şişeleri değerlendirmek istedik. Şimdi hem satıyoruz hem de geri dönüşüme faydamız oluyor." dedi.

Atık camları yüksek ateşte şekillendirdiklerini vurgulayan Kılıç, "Bazılarını füzyon fırınlarda eritiyoruz, bazısını da şalamada eritiyoruz, şekillendiriyoruz ve çiçek yapıyoruz. İnsanlar vazo olarak kullanıyor, ketçap, mayonez, zeytin yağı koyuyor böyle değerlendiriyorlar. Bazıları da görsel amaçlı süs eşyası olarak kullanıyor." diye konuştu.

Cam Ustası Aydın Gülhan ise geri dönüşüme katkı sağladıklarını söyledi. "Çöpe gidecek camları yüksek ısıda şekillendirerek kimini sanat eserine, kimisini sürahi şekline getiriyoruz" diyen Gülhan, "Günlük kullanımda kullanılmak üzere dekoratif malzemeler halinde yapıyoruz. İşte dönüşümü sağlamış oluyoruz." şeklinde konuştu.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini de çektiklerini söyleyen cam ustası Gülhan, şunları dedi: "Hafta sonları daha çok olmak üzere yerli ve yabancı turizmi adına da ilgi odağı oluyoruz. Yapmış olduğumuz cam işçiliği de çok dikkat çekmiş oluyor. Gelen turistlere de gösterilerimizi de yapıyoruz. Bu anlamda da geri dönüşüme bir katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum." CİHAN

Yorumlar