Ateş yakılan binadaki göçükte 'evsiz' alarmı

Ankara’da boş bir binada çıkan yangın sonucu meydana gelen göçükte evsiz bir kişinin göçük altında kaldığı ihbarı, polisi ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ateş yakılan binadaki göçükte 'evsiz' alarmı

Ankara’da boş bir binada çıkan yangın sonucu meydana gelen göçükte evsiz bir kişinin göçük altında kaldığı ihbarı, polisi ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Yangın söndürme çalışmalarının ardından itfaiyeye ait K9 köpekleriyle arama yapıldı. Köpeklerin tepki vermesi üzerine kazma-kürekle devam eden çalışma sonucunda binanın boş olduğu anlaşıldı.

Olay, sabah saatlerinde Yenimahalle Ahmet Şefik Kolaylı Caddesi 237 Sokak’ta meydana geldi. Sokak üzerindeki kullanılmayan bir binaya sığınan kişi veya kişiler ısınmak için ateş yaktı. Bir süre sonra binada yangın çıktı. Çıkan yangın neticesinde binada göçük meydana geldi. Olayı fark eden mahalleli, evsizlerin binada bulunduğunu düşünerek, durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede binanın olduğu yere gelen itfaiye erleri hemen çalışma başlattı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Binanın kalan kısmının çökme tehlikesi bulunması nedeniyle itfaiye erleri çalışma yapamadı. Bunun üzerine Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi buraya çağrıldı. K9 köpekleri, Şivas ve Paşa ile binada inceleme yaptı. Yapılan inceleme sırasında Paşa isimli köpek, havlayarak tepki verdi. Köpeğin tepkisinin ardından itfaiye erleri kazma ve kürekle çöken bölümde çalışma yaptı. Kısa süreli çalışmanın ardından köpekler ikinci kez aynı noktaya götürüldü. Paşa'nın ikinci kez tepki vermesi üzerine arama kurtarma çalışmasına devam edildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda binanın boş olduğu anlaşıldı. Ekipler daha sonra buradan ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar