Atatürk’ün Odası’na ziyaretçi akını

Atatürk’ün Edirne’ye ziyareti sırasında kullandığı oda ziyaretçi akınına uğradı.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk’ün Odası’na ziyaretçi akını

Atatürk’ün Edirne’ye ziyareti sırasında kullandığı oda ziyaretçi akınına uğradı. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin batıdaki son kenti olan Edirne’ye 3 ziyaret gerçekleştirdi. İlk ziyareti 1913 yılında gerçekleştiren Atatürk, 3 yıl sonra 1916 yılında tekrar ziyarette bulundu. Atatürk, üçüncü ziyaretini ise Cumhurbaşkanı sıfatıyla 21 Aralık 1930 yılında yaptı.

    Ziyareti sırasında ise şu anda Edirne Belediye Başkanlığı’nın bulunduğu binada konakladı. 3 gün boyunca asırlık binada konaklayan Atatürk, çalışmalarını ise belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Bu nedenle Atatürk’ün Edirne’ye son gelişinin yıl dönümü törenle kutlanıyor. Bu yıl ki tören Eski İstanbul Caddesi üzerinde bulunan İnönü İlkokulu’nun önünde başladı. Buradan Saraçlar Caddesi’ne yürüyen vatandaşlar, ardından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa katıldı.

    Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin alana gelmesiyle tören başladı. Çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki program sona erdi.

    Protokol üyeleri ve kalabalık vatandaş topluluğu anıt önündeki törenden sonra Atatürk’ün Edirne’ye gelişi sırasında ikamet ettiği belediye binasına geçti. Atatürk’ün odasını ilk olarak Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ziyaret etti. Protokol üyelerine belediyeye yetkilileri tarafından Atatürk’ün Edirne’ye gelişi ve kaldığı oda ile ilgili bilgiler verildi. Yetkililerin odadan ayrılmasından sonra daire müdürleri ve vatandaşlar odaya akın etti.
2 askeri inzibatın nöbet tuttuğu odaya akın eden vatandaşlar Atatürk’ün o dönemde kullandığı eşyaları dikkatle inceledi. CİHAN

Yorumlar