Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 95. yıl dönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum Kongresi'ne katılmak için şehre gelişinin 95. yıl dönümü, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.İlk tören, Aziziye ilçesi Ilıca beldesinde düzenlendi. Ilıca'daki Atatürk Parkı'nda,...

Google Haberlere Abone ol
Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 95. yıl dönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum Kongresi'ne katılmak için şehre gelişinin 95. yıl dönümü, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören, Aziziye ilçesi Ilıca beldesinde düzenlendi. Ilıca'daki Atatürk Parkı'nda, Atatark'ü sembolik olarak öğrencilerin omuzlarda taşıdığı dev Türk bayrağı protokol tarafından karşılandı. Törenler daha sonra Yakutiye ilçesindeki İstanbulkapı’da ve Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önünde devam etti. Atatürk’ü temsil eden Türk bayrağı, 100′üncü Yıl Anıtı’ndan İstanbulkapı’ya kadar öğrencilerin omzunda davul zurna eşliğinde getirildi.

Vali Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bayrağı selamladı. Restorasyonu tamamlanan İstanbulkapı'dan yaya olarak geçilmesinin ardından Havuzbaşı'ndaki Atatürk anıtı önüne kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk anıtında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Vali Altıparmak ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğul Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Kongresi'nin Cumhuriyet tarihindeki önemini anlattı.

Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü erkek halk oyunları ekibinin gösterisi ve öğrencilerin şiir okumasının ardından, törenler Atatürkevi'nin ziyaret edilmesiyle sona erdi. CİHAN

Yorumlar