Atatürk Üniversitesi'nde gerginlik

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında olaylar çıktı. Polis 40'a yakın öğrenciyi gözaltına aldı.Meslek Yüksekokulu'nda karşılaşan karşıt görüşlü gruplar, birbirine Diyarbakır Lice olayları...

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Üniversitesi'nde gerginlik

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında olaylar çıktı. Polis 40'a yakın öğrenciyi gözaltına aldı.

Meslek Yüksekokulu'nda karşılaşan karşıt görüşlü gruplar, birbirine Diyarbakır Lice olayları nedeniyle sözlü sataşmada bulundu. Ardından gruplar birbirlerine sopa ve yumruklarla girdi. Üniversite özel güvenlik ve polis olaya anında müdahale etti.

Taraflar, Coğrafya Fakültesi binası önünde yeniden karşılaşarak kavga etti. Fakültenin camları kırıldı. Olaya müdahale eden bir özel güvenlik görevlisi, fenalık geçirmesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis, grupları dağılmaları için uyardı. Kavganın büyümesi üzerine üniversite yerleşkesine rektörlük onayı ile toma ve panzerler gönderildi. Polis, öğrencilerin birbirleriyle karşılaşmaması için yoğun tedbir aldı. İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk üniversitede öğrenci grup liderleriyle görüşerek, gerginliğin sona erdirilmesi için çaba harcadı.

Olaylar devam ediyor. CİHAN

Yorumlar