Atama bekleyen orman mühendisleri şokta

2012 yılında KPSS’ye girerek iki yıldır atanamayan 4 bin orman mühendisi, atamaların 2014 yılında yapılacağının açıklanması ile şoke oldu. Türkiye orman mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın, “İki yıldır atama bekleyen...

Google Haberlere Abone ol
Atama bekleyen orman mühendisleri şokta

2012 yılında KPSS’ye girerek iki yıldır atanamayan 4 bin orman mühendisi, atamaların 2014 yılında yapılacağının açıklanması ile şoke oldu. Türkiye orman mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın, “İki yıldır atama bekleyen arkadaşlarımızın Temmuz 2014’teki KPSS’den önce atanmasının yapılmaması büyük haksızlıktır.” dedi.

2012 yılında KPSS’ye 4 bin Orman Mühendisinin girdiğini ve 2013 yılı içerisinde devlet tarafından 258 orman mühendisi alımının yapıldığını hatırlatan Oda Başkanı Ali Küçükaydın, kendilerini arayan ve bu dönem atama bekleyen mühendislerin en büyük rahatsızlığının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak alımın 2014 yılı Kasım ayına bırakılması olduğunu söyledi. “Arkadaşlarımız artık sıra bize gelsin diye bekliyorlar.” diyen Oda Genel Başkanı Ali Küçükaydın, “Burada yapılacak olan, idarenin bütçeden geçen personel miktarının mümkün olduğu kadarını orman mühendisi alımına ayrılmasıdır.” dedi. Başkan Küçükaydın, “Çünkü bu teşkilatın orman mühendisine ihtiyacı var. Bakanlık tarafından bahsedilen birçok proje ve eylem planı var. Bunları yeterli sayıda orman mühendisi olmadan yapma şansları yok. 2014 Temmuz ayında yani önümüzdeki ay sınava girecek ve bu yıl kasım ayında atanmak için tercih yapacak olanlarda elbette bizim arkadaşlarımızdır. Fakat iki yıldır atama bekleyen orman mühendisi arkadaşlarımız var ve alım olmadan siz sınav yapıp onların beklentilerini boşa çıkarıyorsunuz. Bizleri arayan meslektaşlarımızın en büyük sıkıntısı budur.” diye konuştu.

“EN AZ 500 ORMAN MÜHENDİSİ ALINMALI”

Bakan Eroğlu’nun açıklamalarına göre de hareket eden orman mühendislerinin tepkileri olduğunu ve kendilerini sürekli aradığının altını çizen Küçükaydın, “Bütçeye göre kadro sayısının belirlenerek 2014 yılı Temmuz ayında yapılacak olan KPSS’den önce bizim tespitlerimize göre en az 500 orman mühendisi alımı yapılması gerekmektedir. Bizce hakkaniyetli olacak davranış şekli budur.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 2012 KPSS puanıyla, 2014 yılında en az 500 orman mühendisi daha alınacak demesine güvenerek planlar yapan orman mühendisleri şokta. “Bizler 2012 yılında gece-gündüz ders çalıştık. İlk 100’e girdik atamamız kesin olur diye beklerken birden ortada bırakıldık.” diyen mühendisler, alım olacak diye puanı yüksek olanlar yeni yapılacak olan KPSS’ye de hazırlanmadığını hatta sınava müracaat etmeyenlerin bile bulunduğuna, bir çoğunun ise evlenip aile kurarak borçlandığına dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar