Atalay büyükelçileri eleştirdi

"Bu tavır yıllardır terörden canı yanan Türk milletinin hassasiyetlerini görmezden gelmek ve umursamamaktır. O büyükelçi ve temsilcileri tarafsız olmaları konusunda uyarıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Atalay büyükelçileri eleştirdi
Sonhaberler / Haber Merkezi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, HDP'nin dünkü grup toplantısına katılan büyükelçileri eleştirerek, "Bu tavır yıllardır terörden canı yanan Türk milletinin hassasiyetlerini görmezden gelmek ve umursamamaktır. O büyükelçi ve temsilcileri tarafsız olmaları konusunda uyarıyoruz." dedi.

Atalay, yaptığı açıklamada, bazı Avrupa ülkelerinin büyükelçilerinin HDP'nin dünkü TBMM grup toplantısına katılmasının ibretlik bir görüntü olduğunu söyledi.

Avrupalıların her fırsatta demokrasi ve insan haklarından söz ettiğini ama bunun her zaman taraflı bir şekilde gündeme getirdiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Aynı büyükelçilerin demokratlığını ve insan haklarını önemseyen tavrını keşke terör örgütü şehirlerimizde canlı bombalar patlatırken de görebilseydik. Maalesef bunu görmediğimiz gibi terör örgütünün siyasi uzantısı olduğu sürekli dile getirilen bir partiye destekten geri durmuyorlar. Bu tavır yıllardır terörden canı yanan Türk milletinin hassasiyetlerini görmezden gelmek ve umursamamaktır. O büyükelçi ve temsilcileri tarafsız olmaları konusunda uyarıyoruz. Onların büyükelçi olması, Türkiye'nin iç işlerine karışmaları ya da yargı süreci devam eden konularda taraf olmaları anlamına gelmez."

Avrupalı büyükelçilerin şimdiye kadar bir şehit ailesinin evini ziyaret ettiğini görmediğine dikkat çeken Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Yakın zamanda terör saldırılarının hedefi olmuş Belçika gibi bir ülkenin büyükelçisinin, hakkında terör örgütüne destek verdiği iddiası bulunan bir partiye bu desteği, Avrupa'nın sergilediği iki yüzlülüğü de gösteriyor. Tüm Avrupalıları terör ve terör örgütleri konusunda empati yapmaya davet ediyorum."

Yorumlar