Atalay: Bizim için her yer Taksim

Türk-İş genel Başkanı Ergün Atalay, "Türkiye'nin her yeri Taksim. Taksim diye bir takıntımız yok.

Google Haberlere Abone ol
Atalay: Bizim için her yer Taksim

Türk-İş genel Başkanı Ergün Atalay, "Türkiye'nin her yeri Taksim. Taksim diye bir takıntımız yok. Kim nerede istiyorsa orada kutlasın." dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ile Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümü tarafından ortaklaşa 'Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde-Öğrenci Kurultayı'na katılmak için Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geldi.
Kurultay öncesinde kalabalığa hitap eden Atalay, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de yapılmasına dair ısrarları olmadığını ve kendileri için her yerin Taksim olduğunu söyledi.

Atalay şunları söyledi: "Haftaya perşembe günü 1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ana merkezi Tük-İş'in Kadıköy. Türk-İş'in bünyesi ve yapısına göre Türkiye'nin her yeri Taksim. Taksim diye bir takıntımız yok. Ama kim nerde istiyorsa orada kutlasın. Ama Türk-İş üyesinin şöyle bir yapısı var. Müsaade almadan bu kutlamaları yapmak Türk-İş'in yapısı buna müsait değil. Polis arkadaşlarımızın yüzde 95'i işçi ve memur çocuğu. Geçen gün bir işçi kardeşimiz mektup yazmış. 'Ne olur başkanım. Bizim evlatlarımızla sürtüşmeden müsaade alınan bir alanda bunu kutlayın.' Biz dün de öyle yaptık. Bugün de öyle yapacağız. İnşallah perşembe günü de öyle yağacağız."

"MECLİS'TE İYİ TEMSİL EDİLMİYORUZ, ÇÜNKÜ MİLLETVEKİLLERİNİN ÇOĞU PATRON YA DA İŞVEREN"

Meclis çatısı altında iyi temsil edilmediklerini, milletvekillerinin büyük bölümünün patron ve iş verenlerden oluştuğunu ifade eden Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "İnsan hayatından daha önemli hiçbir şey yoktur. Para olmazas bir ay sonra kazanırsın. Tuttuğunuz takım mağlup olur, öbür hafta galip gelir. Hayat maçı bittiği zaman bir daha yapacak hiçbir şey yok. Onun için biz sendikacılar bu ülkeyi idare edenler, bu ülkede 2 gün evvel Meclis'in 94. yıl dönümü, Meclis'in yüzde 99'u patronlardan, iş verenlerden oluştu. Ülke nüfusunun yüzde 90'lar civarı çiftçi, emekli, işçi memur, ama biz orada sağdan say 3 tane, soldan say 3 tane milletvekili göremezsiniz. Biz ne zaman orada güçlü bir şekilde temsil edilirsek içinde bulunduğumuz problem ve sıkıntıları çözeriz diye düşünüyorum." CİHAN

Yorumlar