Atakum Tarım Meslek Lisesi bahçesine polis müdahale etti

Samsun Atakum Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ne cami yapılmasına karşı çıkıp okul bahçesine çadır kurarak bekleyen öğrenci ve velilere, gece geç saatlerde polis müdahale etti. Bahçe içine kurulan çadırları söken polisler, öğrenci ve velileri...

Google Haberlere Abone ol
Atakum Tarım Meslek Lisesi bahçesine polis müdahale etti

Samsun Atakum Tarım Anadolu Meslek Lisesi'ne cami yapılmasına karşı çıkıp okul bahçesine çadır kurarak bekleyen öğrenci ve velilere, gece geç saatlerde polis müdahale etti. Bahçe içine kurulan çadırları söken polisler, öğrenci ve velileri okul dışına çıkardı. Polis, okulu abluka altına alarak giriş ve çıkışları kontrol altına altı.

Atakum Kent Konseyi Başkanı Murat Erkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Mahkeme kararı beklenmeden, çıkacak kararın işlerine gelmeyeceğini de anladıklarında oldu bittiye getirip, okulu boşaltmaya çalışıyorlar. Hukuk yolu ve demokratik tepkileri engellenen halk, polis zoruyla susturulmaya, sindirilmeye çalışılırken geriye yapılabilecek daha ne kaldı diye düşüne duralım. Türk bayrağı indirilirken, konsolosluk basılırken, teröristlerce yollar kesilirken, her türlü eşkıyalık, bozgunculuk, vurgunculuk, hırsızlık, ahlaksızlık yapılırken neredeydi polis, neredeydi onların amirleri, müdürleri, bakanları. Anlaşılan bu güç artık ancak kentine, ülkesine sahip çıkmaya çalışan masum insanlara yetmektedir ve özellikle de onlara yönlendirilmektedir. Kardeşi kardeşe kırdıran, güçsüzü güçlüye ezdirenlere, hakkı hukuku hiçe sayanlara, haksızlığa karşı sessiz kalanlara ve buna alet olanlara yazıklar olsun. Bundan sonra her okula, her mahalleye bir TOMA, yanına da yine on düzine çevik kuvvet polisi yakışır." dedi.

CİHAN

Yorumlar