ASÜ, destek alan bilimsel proje sayısını her yıl artırıyor

Aksaray Üniversitesi’nin(ASÜ), desteklenen bilimsel araştırmalarının sayısı her yıl kademeli olarak artıyor.

Google Haberlere Abone ol
ASÜ, destek alan bilimsel proje sayısını her yıl artırıyor

Aksaray Üniversitesi’nin(ASÜ), desteklenen bilimsel araştırmalarının sayısı her yıl kademeli olarak artıyor. ASÜ, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) verilerine göre, 2012 yılında ASÜ’de 23 proje destek alırken, 2013 yılında bu sayı 36’ya yükseldi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, “Üniversitemizde, destek alan bilimsel araştırma projelerinin sayısı her yıl artmaktadır. Ortaya konulan veriler, “hızlı şekilde büyüyoruz” söylemimizin ne denli doğru olduğunu net biçimde göstermektedir.” dedi.

BAP’ın 2011 yılında kurulduğunu, 2012 yılından itibaren de proje desteklemelerine başladığını anımsatan ASÜ Rektörü, “ASÜ’de 2012 yılında 23, 2013 yılında ise 36 proje destek aldı. 2014 yılı için ise 42 proje başvurusu oldu. Bu projelerden hangilerinin destek alacağı, yapılan değerlendirmelerin ardından netlik kazanacak” dedi. Proje sayısının artmasının bazı önemli nedenleri olduğunu vurgulayan Rektör Acar, şöyle devam etti: “Akademisyen, fakülte, bölüm ve program sayılarımızın artması bilimsel araştırma projelerinin sayısını arttıran en temel unsurların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra BAP’ın sistematik çalışmaları da proje sayısını arttırmakta, akademisyenlerimize proje çalışmaları yapma konusunda yeni ufuklar açmaktadır.”

BAP Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız BAP’ın, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin alt yapısını hazırladığını ve akademisyenlere bilimsel araştırmalar için uygun zeminler oluşturduğunu belirtti. BAP Şube Müdürü Mustafa Korkmaz da işbirliğine açık biçimde çalıştıklarını, otomasyon sisteminin gelişmesiyle destek alan proje sayısının artmasına gayret ettiklerini belirtti.


CİHAN

Yorumlar