Aspendos Antik Tiyatro'da restorasyon başlayınca kültür turları Side'ye kaydı

Tarihi Aspendos Antik Tiyatro'da restorasyon çalışması kültür, tarih ve arkeoloji turlarını Antalya Side Antik Kent ile Likya Birliği antik şehirlerinden Xanthos'a kaydırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'nın Serik ilçesi Belkıs beldesinde...

Google Haberlere Abone ol
Aspendos Antik Tiyatro'da restorasyon başlayınca kültür turları Side'ye kaydı

Tarihi Aspendos Antik Tiyatro'da restorasyon çalışması kültür, tarih ve arkeoloji turlarını Antalya Side Antik Kent ile Likya Birliği antik şehirlerinden Xanthos'a kaydırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'nın Serik ilçesi Belkıs beldesinde bulunan Roma döneminin ayakta kalan görkemli eserlerinden olan Aspendos Antik Tiyatro'da restorasyon çalışması başlattı.

Antalya bölgesinde 2014 yılı kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turları başladı. Alman, Rus, İngiliz, Hollanda, Belçika ve İskandinav ülke turistleri, Antalya doğu bölgesinde Side Antik Kent, doğu bölgesinde de Olimpos, Myra ve Xanthos'u ziyaret ediyor. Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Natalia Baranov, yaptığı açıklamada, Aspendos Antik Kent'te restorasyon çalışmasının kültür ve arkeolojik varlıkları tanımada rotayı Side Antik Kent'e çevirdiklerini söyledi. Geçen yıl Antalya bölgesinde 46 bin 820 Rus turisti kültür turuna çıkardıklarını belirten Baranov, bunun 26 bin 500'nün Side ziyareti olduğunu kaydetti.

Aspendos'ta restorasyon çalışması başladıktan sonra, Rus turistleri tura çıkarmada birinci noktanın Side olduğunu anlatan Baranov, bu sene yüzde 100'lük artışla Side'yi kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna 52 bin entelektüeli çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Baranov, "Aspendos'ta restorasyon başlayınca turun rotasını Side Antik Kent'e çevirdik. Rusların Side'deki kültür turlarına ilgisi çok iyi." dedi.

Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün de Aspendos'taki restorasyonun Side'yi kültür turunda daha cazip hale getirdiğini söyledi. Antalya'ya gelen İngiliz ve Alman turistlerin kültür turunda birinci ziyaret yerinin Side olduğunu belirten Akgün, ikincisinin ise UNESCO koruması altındaki Xanthos olduğunu kaydetti.

Kültür turizmi uzmanı Mehmet Reşat Akıl, Aspendos Antik Tiyatro'da restorasyon olmasının kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde Side'yi Antalya'nın en gözde antik şehri haline getirdiğini söyledi. Akıl, böylece Rus, Avrupalı ve İskandinav ülke turistlerinin Apollon Tapınağı ve Roma dönemi eseri olan Side Antik Tiyatro'yu yakından tanımış olacaklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar