Aslan: Başbakan'ın ruh haleti iyi değil, kendini ve ailesini aklamanın derdinde

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan'ın çok gergin olduğunu, herkesle restleşmeyi adet haline getirdiğini, sözleriyle, davranışlarıyla insanların özel hayatıyla ilgili saldırılarda bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aslan: Başbakan'ın ruh haleti iyi değil, kendini ve ailesini aklamanın derdinde

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, Başbakan'ın çok gergin olduğunu, herkesle restleşmeyi adet haline getirdiğini, sözleriyle, davranışlarıyla insanların özel hayatıyla ilgili saldırılarda bulunduğunu söyledi.

Arslan, Başbakan'ın herkese saldırdığını ve yıllardır milleti ayrıştırırken şimdi de ötekileştirmeye devam ettiğini belirtti. Aslan, siyaset anlayışına uymayan özellikle de devlet adamına hiç uymayan, hiç yakışmayacak hal ve hareketlerde bulunduğunu belirterek, milletin tepkisini çektiğini kaydetti. Aslan, “Bırakın bir başbakanı, siyasette bir belde başkanının bile söylememesi gereken sözleri söylemektedir. Dolayısıyla Başbakan milletini bütünleştireceği yerde maalesef ayrıştırmayı bir marifet olarak görmüş ve bu yolda da devam etmektedir.” dedi. Aslan, Başbakan'ın sanki genel seçim yapılıyormuş gibi duygu sömürüsüne kalkıştığını, yapılan yanlışları örtbas etmenin yollarını başka yerleri suçlamakta bulduğunu, genel politikadaki gerginliğin yerele de yansıdığını gördüklerini kaydetti.

“BAŞBAKAN MONTAJ DİYOR AMA OLAYIN İÇİNDE BULUNMADIM DİYEMİYOR”

Başbakan'ın oğluyla arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına değinen MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Bu necip millet mutlaka iyi takip ediyordur. Başbakan montaj olduğunu söylüyor, ama ‘ben böyle bir olayın içerisinde bulunmadım’ diyemiyor. Olayın özünü saptırıyor. Oysaki azıcık vicdanı olan vatandaşlarımız bunu biliyorlar. Geçmişte bugün mevcut hükümete oy vermiş olan sağduyulu vatandaşlarımızın da bu konulardan rahatsız olduklarını düşünüyorum. Başbakan olayı saptırmaktan vazgeçmesi lazımdır. Başbakan özellikle milletiyle restleşmeyi acilen bırakması lazımdır.” değerlendirmesinde bulundu.

“YOLSUZLUK VE RANT OLAYLARINI TAKİP EDİYORUZ”

Yolsuzluk olaylarının yerele de sirayet etmemesinin imkansız olduğunu ifade eden Aslan, bu konularda çalışma yaptıklarını anlattı. Aslan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağını söyleyerek iş başına gelen zihniyetin, ismi de Adalet ve Kalkınma Partisi olmasına rağmen ‘ailecek kalkınma partisi’ haline geldiklerini dile getirdi.

Aslan, şunları söyledi: “Bu çok acı bir durumdur, ibretle izlenmektedir. Bu Başbakan'ın bu anlayışının diğer bölgelere ve diğer temsilcilerine sıçramaması, sirayet etmemiş olması neredeyse imkansız bir durumdur. Bu rüşvet ve hırsızlıklara da sanki tezgahmış gibi destek veren vatandaşlarımızın da en kısa zamanda sağduyulu olmaya davet etmekten başka yapabileceğimiz başka bir şey yoktur. Her şey ayan beyan ortadır. Yargı kalmamıştır. Adaleti ve güvenliği istedikleri gibi bir düzene koymuşlardır. O Yüzden de şimdi kendilerini aklamanın dışında Türkiye’deki hiçbir meseleye bakmamaktadırlar.”

Milletin kendi dertleriyle baş başa bırakıldığını ifade eden Aslan, bu arada Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde de seçimden sonrası özerklik ilan edileceğinin söylendiğini, orada da hızlı bir şekilde ayrışma gerçekleştiğini anlattı.

Aziz Aslan, Başbakan'ın ajitasyon yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Oysaki milletimiz şunu bilmesi gerekmektedir, bir mahalli idareler seçimine giriyoruz. Afyonkarahisar’da bir belediye başkanı seçeceğiz. Bu ilin sorunlarına Başbakan çözüm bulmayacak, dertleriyle Başbakan dertlenmeyecek. Burada seçtiğimiz başkan sorunlarla dertlenecek, problemlerine çözüm arayacak. Hemşehrilerimiz bunu dikkate almalı. 'Başbakan'ın hatırına belediye başkanına da veririm' düşüncesinin yanlış olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” CİHAN

Yorumlar