Askeri Mahkeme'nin şikayetçi olduğu şehit yakınları yargılanıyor

Askeri Mahkeme heyetine duruşma sırasında pet şişe atarak hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Afyonkarahisar'daki mühimmat patlamasında şehit düşen bazı askerlerin yakınlarının yargılanmasına devam edildi. Duruşmada...

Google Haberlere Abone ol
Askeri Mahkeme'nin şikayetçi olduğu şehit yakınları yargılanıyor

Askeri Mahkeme heyetine duruşma sırasında pet şişe atarak hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan Afyonkarahisar'daki mühimmat patlamasında şehit düşen bazı askerlerin yakınlarının yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Albay Arif Yeşil, şehit ailelerinin duruşma sırasında mahkeme heyetine pet şişe attığını ve hakaret ettiğini görmediğini söyledi. Mahkeme 4 sanığın bulundukları illerdeki mahkemelere ifade vermelerine karar verdi.

    Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde geçen Ağustos ayında görülen patlama davasının ikinci duruşmasında, sanık avukatlarının reddi hakim talebi ve mahkeme başkanının şehit aileleri için duruşma düzenin bozulmamasına yönelik sözleri üzerine tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik sırasında şehit ailelerinin oturduğu taraftan hakimlere doğru pet şişe atıldı. Hakaret içerikli sözler kullanıldı. Bu tartışmalar sırasında 3 şehit yakını baygınlık geçirdi. Mahkeme heyeti olay sonrasında davadan çekilme kararı aldı.

    Duruşmada yaşananlarla ilgili tutanak tutan Askeri Mahkeme konuyu sivil yargıya taşıdı. Eskişehir Askeri Mahkeme’nin şikayeti üzerine Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı, şehit yakınlarından Zekai Fırat Dülger, Kadir Dülger, Vildan Tokgöz ve Haydar Dülger hakkında soruşturma başlattı. 4 şehit ailesinin soruşturma kapsamında bulundukları illerde polise ifade vererek haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Savcılık soruşturması sonrasında hazırlanan iddianame sonrasında konuyla ilgili dava açıldı. İddianame suçun vasfına göre Eskişehir 1. Sulh Ceza mahkemesine gönderildi. Söz konusu şehit yakınlarının “askeri mahkemeye hakaret, pet şişe atma ve küfretme” suçlarından hapis cezası isteniyor. Konuya ilişkin dava Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti.

    Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, duruşmaya tanık olarak katılan 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Personel Başkanı Albay Arif Yeşil, Olay günü görevi gereği mahkeme salonunda bulunduğunu ancak şehit yakınlarının her hangi bir hakaret ettiğini ve pet şişe attığını görmediğini belirtti. Albay Yeşil şunları kaydetti: "Hakim Cevher Eren duruşma başlayınca şehit ailelerini uyararak, 'Kurallara uymayanları dışarı çıkartırım.' dedi. Bunun üzerine 100 kişilik salonda birden uğultu başladı ve havada pet şişeler uçuşmaya başladı. Bende bunun üzerine şehit ailelerini sakinleştirmek için yanlarına gittim. Sanıkların pet şişe attıklarını görmedim ve yine sanıkların hakaret ettiğini de görmedim ve duymadım. Kendilerine çok yakın olduğum için atanları görürdüm. Ben sanık Zekayi Fırat Dülger'in böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. Çünkü kendisi yaptığı şeyi saklamaz söyler." CİHAN

Yorumlar