Askeri helikopter düştü: 4 şehit

Ankara'nın Bala ilçesi yakınlarında eğitim uçuşu sırasında boş bir araziye düşen askeri helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu.

Google Haberlere Abone ol
Askeri helikopter düştü: 4 şehit

Ankara'nın Bala ilçesi yakınlarında eğitim uçuşu sırasında boş bir araziye düşen askeri helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu.

Kaza, saat 11.00 sularında, Ankara-Konya kara yolu Bala yol ayrımı 1. kilometre güneyinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığı'na ait bir S-70 Skorsky tipi helikopter, periyodik bakım sonrası tecrübe uçuşu esnasında kaza kırıma uğradı. Yüksek gerilim hattına çarpan helikopter yere çakıldı. Kazada, helikopterde bulunan pilot binbaşı, pilot üsteğmen ve iki teknisyenden kurtulan olmadı.

Kazayı ilk fark eden, yol kenarındaki inşaatta çalışan işçiler oldu. Olay yerine gelen işçiler durumu hemen 112 ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirilirken, jandarma ekipleri ise çevre emniyetini aldı. Yapılan ilk incelemede 4 askerin şehit olduğu anlaşıldı.

ASKERİ HELİKOPTERLER TARLAYA İNDİ

Bu sırada Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 4 askeri helikopter olay yerine indi. Askeri personel telaş içinde kazanın bulunduğu yere koştu. Daha sonra enkazda inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından şehit olan 4 askerin cenazesi enkazdan çıkarıldı. Cenazeler ambulanslarla Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

BİR KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU İDDİASI NEDENİYLE ÇEVREDE ARAMA YAPILDI

Düşen helikopterde 1 kişinin kayıp olduğu iddiası ise kısa süreli paniğe neden oldu. Askeri personelin yanı sıra itfaiye, AFAD ve K9 köpekleriyle helikopterin düştüğü alanda bir süre arama yapıldı. Ancak, herhangi bir yaralıya ulaşılmadı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise kazanın nedeninin henüz bilinmediği belirtildi. Helikopter enkazındaki çalışmalar devam ederken, enkazın yarın sabah kaldırılacağı belirtiliyor.


CİHAN

Yorumlar