Aşkale’de Herkes O’nu okuyor yarışmasına en fazla gençler ilgi gösterdi

Türkiye genelinde yediden yetmişe yaklaşık 2 milyon kişinin başvurduğu Herkes O’nu Okuyor yarışmasına Aşkale de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Aşkale’de Herkes O’nu okuyor yarışmasına en fazla gençler ilgi gösterdi

Türkiye genelinde yediden yetmişe yaklaşık 2 milyon kişinin başvurduğu Herkes O’nu Okuyor yarışmasına Aşkale de katıldı. Katılımın yoğun olduğu Aşkale’de gençlerin daha yoğun olduğu görüldü.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Bilal Çomaklı, kaybedeni olmayan bir yarışmaya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtip, "Yararlı bir yarışma. Hem Efendimizin (S.A.V) hayatını öğreniyoruz, hem birbirinden güzel hediyelere talip oluyoruz. En güzel yanı ise, bu yarışmanın kaybedeni yok." şeklinde konuşurken, Sibel Kıyluk ise, "Böyle bir yarışma gerçekten çok güzel. Peygamber Efendimizi elbette tanıyoruz fakat, bu ve benzeri yarışmalar, Efendimizi çok daha kapsamlı tanımamıza vesile olmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür eder, bu tür yarışmaların devam etmesini bekliyoruz." dedi.

7. Sınıf öğrencilerinden Ali Maranbaba ise Efendimizin (S.A.V) hayatını okumakla yetinmemek gerektiğine dikkat çekip, "Her zaman O'nun hayatını günlük hayatımıza uyarlayıp yaşamalıyız." derken, M. Çağrı Yavuz da, "Efendimizi okudum çok güzeldi. Çünkü Efendimiz, tüm insanlığın en güvenilir, en güzel insanıydı. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Esnaf Mehmet Culfa ise, yarışmanın çok güzel geçtiğini belirtip, "Efendimizi okumakla O'nu bir kere daha yakından tanıma imkanım oldu. Eminim ki, insanlığın merhametten, adaletten, güzel ahlaktan yoksun olduğu bu asırda, Efendimizi okumak, insanlığın evrensel değerlerine çok katkı sağlayacaktır." temennisinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar