Asistan doktorlar iş bıraktı

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktorlar, talepleri karşılanana kadar iş bırakma eylemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Asistan doktorlar iş bıraktı

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktorlar, talepleri karşılanana kadar iş bırakma eylemi başlattı. Hastane bahçesinde toplanan asistanlar, "Grevdeyiz" yazılı pankart açarak, "Direne direne kazanacağız", "Uykusuz asistan, ölüm demektir", "Asistan hekim köle değildir" sloganları attı. Eyleme, diğer hastanelerde görev yapan asistanlar, İzmir Tabip Odası ve bazı sendikalar da destek verdi.

Basın açıklamasından önce asistan hekimler, hep birlikte Hipokrat Yemini etti. Basın açıklamasını yapan Bihter Öztürk kadro yetersizliğini, az ücret verilmesini ve fazla çalışma saatlerini eleştirdi. Sıkıntılarını daha önce yetkililere bildirdiklerini vurgulayan Öztürk, “Bu girişimlerimizde, başta gelen sorunlarımız olan hastanemize asistan hekim alımındaki azalma nedeniyle artan iş yükümüzü ve bu artan yüke karşı aldığımız ek ödemelerdeki azalmayı ifade ettik. 2011 yılında 370 olan asistan doktor sayısı 220'ye kadar düştü. Asistan hekim alınmadıkça omuzlarımızdaki yükün ve nöbet sayılarımızın arttığını, bu durumun nitelikli sağlık hizmeti vermemizi zorlaştırdığını, malpraktis riskimizi arttırdığını pek çok defa belirttik.” dedi. Eğitimlerinin de yoğunluk sebebiyle aksadığını dile getiren Öztürk, branşlarında bütün bilgi ve becerilere sahip olmak için seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade etti: “Bizim gibi pek çok sorun yaşadığını bildiğimiz uzman hekimlerimize ve hocalarımıza da buradan sesleniyoruz. Bu eylem asla sizlere karşı değildir. Asistan hekimler olmazsa burası eğitim araştırma hastanesi olmaz. Yakın gelecekte asistan hekim bulunmayan, sadece uzman hekimlerle işlerin yürütüldüğü, eğitim faaliyetlerinden feragat edilmiş bir hizmet hastanesine dönüşecek olmaktan kaygılıyız. Bu haklı taleplerimizde, tüm uzman hekimlerimizi ve hocalarımızı bizlere destek olmaya çağırıyoruz.”

Hastane bahçesinde devam eden süresiz grev sırasında asistan doktorlar, çeşitli eğitim faaliyetleri de düzenleyecek. CİHAN

Yorumlar