Asırlardır sürdürülen mukabele geleneğine vatandaşlar ilgi gösteriyor

Ramazan'da Hakkari ve ilçelerindeki mukabele geleneği önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütün camilerde sürüyor. Yüksekova Merkez İhsaniye Camii'nde ikindi namazından sonra yapılan mukabeleye Yüksekovalılar büyük ilgi gösteriyor.Eline...

Google Haberlere Abone ol
Asırlardır sürdürülen mukabele geleneğine vatandaşlar ilgi gösteriyor

Ramazan'da Hakkari ve ilçelerindeki mukabele geleneği önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütün camilerde sürüyor. Yüksekova Merkez İhsaniye Camii'nde ikindi namazından sonra yapılan mukabeleye Yüksekovalılar büyük ilgi gösteriyor.Eline Kuran-ı Kerim'i alan mukabele dinleyip takip etmek için camiye geliyor.

Mukabeleye katılan vatandaşlardan Kasım Tekin, "Yüksekova halkı olarak her Ramazan ayında ikindi namazına mutaakiben imam hoca efendinin eşliğinde mukabele okuyoruz. Bu yıllardan beri böyle süre gelmektedir. Burada mutluyuz huzurluyuz en azında Ramazan ayında Kuran-ı Kerimi okuyor hatim yapıyoruz. Bunu sürdürdüğümüz için de mutluyuz." diye konuştu.

Murat Aras ise "Aslında mukabele Ramazan'ın bir belirtisidir,bu bir gelenektir Ramazan'da tüm Yüksekova ilçemizde il ve ilçelerimizde Türkiye genelinde de aynı bu mukabele devam ediyor bu da güzel bir şey. Mukabele esnasında tam Kuran-ı okuyamayanlar da bu mukabelede kendisini daha geliştiriyor. Bunun için bütün camilerde bu mukabeleler okunuyor. Allah kabul etsin." dedi.

CİHAN

Yorumlar